Mosley visszalép és Jean Todt-ot támogatja

Július 15.
Az FIA jelenlegi elnöke hivatalos közleményben kijelentette, nem jelölteti magát az októberi elnökválasztáson. Utódjaként Jean Todt-ot látná szívesen.

 

Mosley, 1993-óta tölti be a szövetség elnöki tisztségét, először idén június 24.-én döntött a visszavonulás mellett, amikor hosszas huzavona után sikerült egyezséget kötnie a szakadásra készülő F1-es csapatokkal. Azonban alig pár hét elteltével ismét kacérkodott a gondolattal, hogy ötödször is harcba száll az elnöki tisztségért. "Közel száz támogató üzenetet kaptam az FIA tagszervezeteitől, ami nagy megtiszteltetés." - mesélte Mosley.

Mosley némi gondolkodás után úgy döntött kitart júniusi döntése mellett. "A saját szemszögemből nagyon nehéz lett volna megváltoztatni döntésemet és újra harcba szállni az elnökségért."

Jelen pillanatban úgy állunk, hogy a küldöttségnek két egykori Rali VB-s sztár közül kell választania. Ari Vatanen a múlt héten jelentette be, hogy jelölteti magát, Max Mosley pedig az egykori navigátort, a Peugeot rali és a Ferrari F1-es csapatának korábbi vezetőjét, Jean Todtot látná szívesen utódjaként. "Jean generációjának, sőt valamennyi generációnak kiemelkedő motorsport menedzsere." -írta Mosley. "Nem ápolna különleges kapcsolatot a Ferrarival és a Peugeot Citroennel, korábbi F1-es, Rally VB-s, Terepralis és Le Mans csapataival. Azt hiszem, ő lenne az ideális személy, aki folytathatná az elmúlt 16 év munkáját.”

Fri