Újabb pontok

Július 12.
Karcagon sem kerülte el a technika ördöge a Schweizer Dániel - Vadász Sándor kettőst, de a pontszerzésről ezúttal sem kellett lemondaniuk.

 

A versenyünk bíztatóbban kezdődött, mint a legutóbbi futam, ugyanis már a hét közepén készen volt az autó és ki is tudtuk próbálni.

A szombati pályabejárás, strandolás, és a prológ után nagyon vártuk már a vasárnapi rajtot!

Sajnos azonban ismét nem sokáig örülhettünk. Az első gyorsasági szakaszon kb. 1km-rel a rajt után újra kuplungproblémánk jelentkezett. A pedál lent maradt, a kuplung nem emelt ki. Nagy nehezen sikerült berakni a váltót 4. fokozatba és így teljesítettük a szakaszt. A célban a verseny feladásán gondolkodtunk, mert nem tudtuk, hogy hogyan fogunk elrajtolni a következő szakaszon. Önindítóval nem sikerült az autót beindítani, csak tolás után tudtuk sebességbe rakni. Etapon a pedál folyamatos pumpálása javított a helyzeten és mire a repülőtérre értünk gyakorlatilag helyrejött a kuplung. Sajnos azonban a sebességek keresése közben a 3. fokozat szinkrongyűrűje tönkrement, így azt csak nagy reccsenéssel vette be a váltó. Ezért a 2. szakaszon is igen lassan mentünk, a legtöbb helyen 4.-ben, csak a legszükségesebb helyeken váltottunk 2. vagy 5. sebességet.

A verseny hátralevő részén már egyéb problémánk nem volt, a repülőteret is defekt nélkül sikerült teljesítenünk, sőt egyre jobb időket tudtunk autózni. Végül az abszolút 9. helyen végeztünk, a BMW-k közül csak Végh Dávidék voltak gyorsabbak. Az időeredményeket nézve kicsit zavaró ugyanakkor, hogy a verseny elején a kuplunghiba miatt önmagunkhoz képest begyűjtött 40-45 másodperc hátrány nélkül a 4. hely környékén végezhettünk volna. A következő versenyre megpróbálunk még jobban felkészülni, hogy ne hátráltasson minket semmilyen műszaki hiba. Gumik terén is megpróbálunk előrébb lépni, mert az "idei" gumijaink még itt a repülőtéren sem voltak hajlandóak elkopni, ami azért jelzi a keménységüket...

Támogatóinknak és szerelőnknek, Papinak ismét szeretnénk megköszönni a segítséget, mert nélkülük nem vehettünk volna részt ezen a versenyen sem:

Schweizer Dániel - Vadász Sándor, BMW M3