Magyarországon tesztelt Loeb

Július 14.
Egyre több pletyka lát napvilágot Sebastien Loeb F1-es bemutatkozásáról, a Citroen ötszörös világbajnoka a múlt héten a Hungaroringen tesztelt egy F3000-es autót. A Citroen cáfol.

 

Az egész onnan indult, hogy a Torro Rosso kiadta Sebastien Bourdais útját és a helyére szívesen ültetné az F1-gyel kacérkodó rali világbajnokot. A francia nem is tagadja, kedvére lenne megmérni magát a Formula 1-ben is, a pletykák szerint erre akár már a hétvégi Magyar Nagydíjon sor kerülhetne.

Kenyéradója azonban nem rajong az ötletért, egy közleményben igyekezett elhatárolódni az esettől. ”Tisztában vagyok vele mi a legfontosabb, a Rally Világbajnokság. De milyen választ lehet várni egy pilótától, ha megkérdik szeretne e a Forma 1-ben versenyezni?” -mondta Loeb. "Az idei szezonból hátra van még négy verseny, arra kell koncentrálnunk hogy megvédjük egyéni és márka-világbajnoki címeinket."

"A Citroen Racing sosem gátolta versenyzőt abban hogy más területen is próbára tegyék magukat, Sebastien Loeb is részt korábban teszteken. Tudom, pilótaként fontos számára hogy más területen is megmérettesse magát.”- nyilatkozta Olivier Quesnel.” Ha Sebnek lehetősége nyílik egy F1 versenyen is harcba szállni, nem gördítünk elé akadályt amennyiben arra a szezonzáró futamunk után kerül sor.”

Fri