Hanninen henger

Július 13.
Három napban tizenhárom gyorsasági szakasz várt az orosz irc nevezőire, melyet egy magabiztos és határozott autózással Juho Hanninen nyert meg. A finn kis híján sporttörténelmet írt, egy gyorsasági kivetélével valamennyi szakaszt megnyerte. "Természetesen hihetetlenül boldog vagyok, hogy egy ilyen nehéz versenyt győztesként ünnepelhetek. A szerencsének is nagyon sokat köszönhetek, hiszen az is sokban segített, hogy nem kaptam egy defektet sem. Mögöttem csapattársam, Jan végzett, így Skoda csapatunk kettős győzelmet tudhat magáénak.”


A Skoda másik nagymenője, Jan Kopecky másodikként gurulhatott át a célon: "Tartottam a futamtól, hiszen tavaly egy defekt miatt csúsztam le a második helyről. Juho fantasztikusan autózott, és mögötte próbáltam tartani a helyemet, mivel beérni lehetetlen volt. Szinte pengeélen autóztam, de szerencsére semmi nem szólt közbe. Tökéletes hétvégén vagyunk túl, mely után nem áll meg az élet, és hasonló jó eredmények ismétlésére készülünk.”

Giandomenico Basso nagy csatát vívott a negyedik helyen célba érkező Protonos Guy Wilks-szel, és csapattársával, aki végül az ötödik pozíciót szerezte meg. "...most már annak is örülök, hogy e nehéz futam keretében pont kerülhetett a nevem mellé. A második versenynapon a motorral adódtak problémák, így nem tudtuk kihozni az autóból a maximumot. Pluszban még defektet is kaptam, mely tovább rontotta dobogós esélyeinket.” - kommentálta Giandomenico.

Van, akinek a hatodik hely is örömöt jelent. Franz Wittmann eddigi legjobb IRC eredményét gyűjtötte be Anton Alen mögött.

Kihagyja az Orosz Rallyt a Peugeot és a Fiat
A Skoda már az Orosz Rallyra készül
Neuville kapja a gumis kocsit

Lara