Tökéletes befejezés

Július 12.
Délután négy órakor véget ért a Gyulán megrendezett PROHUN 500, a negyedik magyar bajnoki futam. A Szalay-Bunkoczi páros még tegnap reggel átvette a vezetést, amit a verseny végéig megtartott, így végül 3 perc 4 mp idővel az első helyen végzett.


Fotó: Szántó Frigyes

Ennél eredményesebb versenyt nem is kívánhatott volna magának a Szalay Dakar Team legénysége, hiszen teljes mértékben az elvárásaiknak megfelelően alakultak az események. A csapat két Opel Antara RR-rel állt rajthoz a péntek délutáni szuperspeciálon, Szalay Balázs-Bunkoczi László, illetve a Rónai Péter-Galambos Tamás kettősök részvételével. Szalayék akkor a harmadik helyről várták a folytatást, ám szombat reggel már nekik kedvezett a szerencse és átvették a vezetést. Bár gyors terep tetszett a párosnak, az már kevésbé volt pozitív, hogy a futam összes szakaszán többszöri körözéssel futott be a célba a mezőny. Ez ugyanis azt eredményezte, hogy a versenyzők egymás porában küzdöttek, hiszen a rendezők egymásra rajtoltatták őket. Így a felhőtlen száguldás és versenyzés érzését beárnyékolták az örökös porfelhők.

Az élen kialakult egy sorrend, Szalayék Kordáékkal és a magyar színeket képviselő cseh Porizekkel küzdöttek, ám a BMW-vel versenyző Porizek az első vasárnapi szakaszon kiesett a versenyből, miután beborult egy árokba. Az Opellel versenyző páros élvezettel hajtott végig a pályákon, bár az első szakaszon háromszor is túlcsúsztak, mégsem veszítettek időt, így érthető a boldogság a csapatban. "Nagyon örülünk a végeredménynek, és amellett, hogy az első helyen végeztünk, ezzel a bajnokság állásában is pontegyenlőséggel állunk az élen Zapletallal együtt. Emiatt külön örömmel készülünk a Hungarian Bajára, ahol fej-fej mellett eldől a magyar OB végeredménye."- nyilatkozta jókedvűen Szalay Balázs.

A csapat másik versenyzőpárosa is ereklyével térhet haza a gyulai viadalról, hiszen kategóriájuk harmadik helyezését érték el az összetett hetedik hely mellett. A páros a küzdelem során szórta az alkatrészeket, de ettől függetlenül nagyon élvezték az autózást a bivalyerős Opel fedélzetén. "Nagyon tetszett ez a verseny is, lassan komolyan kezdünk összeszokni az Antarával. A szakaszok elég technikásak voltak, vérbeli tereprali pályákat sikerült összehozniuk a szervezőknek. Néha minket is megtévesztett az itiner, de mindannyiszor rájöttünk, hogy mégis a helyes úton járunk. Köszönet illeti a szervizcsapatot, ismét nagyon jó autót készítettek fel nekünk, és az Opelnek is köszönjük, hogy épségben behozott minket a célba." - mesélte a verseny után Rónai Péter, az ezüst-sárga Antara pilótája.

Legközelebb a várpalotai lőtéren lép színre a Szalay Dakar Team a Hungarian Baján, a magyar tereprali OB zárófutamán, ahol Szalay és Bunkoczi számára a bajnoki cím lesz a tét.

Nem hivatalos végeredmény:
1., Szalay-Bunkoczi (04:50:56), 2. Korda-Tóth (+00:03:04), 3. Palik-Darázsi (+00:06:33), ... 7. Rónai-Galambos (+00:35:05)

Szalay Dakar Team