Szoros csata, harmadik hely

Július 11.
Egy szakaszgyőzelem és a nap végi abszolút harmadik hely Korda Erik és Tóth György mérlege a Prohun 500 szombati versenynapján

 

Négy szelektív szakasz és 250 versenykilométer várt a Korda Racing talpon maradt versenyzőpárosára, Korda Erikre és Tóth Györgyre a Prohun 500 szombati versenynapján, az első versenyét teljesítő Lónyai Pál - Bagics Róbert kettős Nissanjának motorja a pénteki prológon hengerfejes lett, így a verseny véget is ért számukra.

Remekül szerepelt viszont a csapat zászlóshajójával a Korda-Tóth kettős, a nap első felében két helyet javítva az abszolút második helyig kapaszkodtak fel, majd a harmadikon megszerezték idei első szakaszgyőzelmüket, ám a nap végén nem volt szerencséjük, a záró szakaszon két lassabb autót is utolértek, és egy hajszállal visszaszorultak a harmadik helyre.

Korda Erik: - Most érzem milyen sokat számít a pályaismeret, bár apróbb hibáink ma is voltak, de a nap nagy részében elégedett voltam a teljesítményünkkel. A harmadik szakaszon végre sikerült egy abszolút időt autóznunk, ekkor az összetett első hely sem tűnt elérhetetlennek, de a záró szakaszon nem volt szerencsénk. Az utolsó nyolcvan kilométeren két autót is utolértünk, hosszú kilométereken autóztunk a porukban, a nap végére így visszacsúsztunk a harmadik helyre.

- A kategóriánkat így is közel két perccel vezetjük a bajnoki címvédő Palik-Darázsi kettős előtt, az abszolút második helytől pedig csak 14 másodperc választ el, holnap ezt szeretnénk ledolgozni.

Lónyai Pál: - Sajnos nem elég rövidre sikerült első versenyem, a pénteki prológon hengerfejes lett a Nissan, számunkra itt véget is ért a verseny. Természetesen csalódott vagyok, legalább pár gyorsot mehettünk volna, hogy el tudjam magam helyezni a mezőnyben. Ez most nem sikerült úgyhogy muszáj lesz rajthoz állni a Hungarian Baján!

A Prohun 500 állása a szombati versenynap végén:
1. Szalay/Bunkóczy, Opel Antara 2:22.07,0
2. Porizek/Sykora, BMW X5 +52,0
3. Korda/Tóth, Nissan Pickup +1.06,0
4. Palik/Darázsi, Nissan Pickup + 2.47,0
5. Murczin/Hujber, Mitsubishi L200 +6.20,0

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing