Nehéz győzelem

Július 10.
A Pintér-Földesi kettős az A/8-as géposztály első helyével térhetett haza a könnyűnek nem nevezhető Veszprém rallyról!

 

Pintér László: - Egy nagyon fárasztó és izgalmas versenyen vagyunk túl, de büszkék vagyunk arra, hogy a taktikánk bevált. Számunkra a Veszprém rally mindig nagy "mumusnak” számított, ezért óriási öröm, hogy átgurulhattunk a céldobogón, az eredmény pedig még most sem fér a fejembe.

Csabával megbeszéltük, hogy nem rontunk rá a pályákra, egy stabil autózással, az idővel nem foglalkozva defektmentesen próbáljuk teljesíteni a versenyt. Defektet ugyan nem kaptunk, de sajnos a versenyautó motorja már az első gyorsaságin ismét hengerfejes lett, ami külön megnehezítette a dolgunkat és a célba érés álomnak tűnt. Hihetetlen szerencsénk volt, hogy nem főztük meg a motort és egy pár megforgást leszámítva hibátlanul teljesítettük a futamot.

Földesi Csaba: - Számítottam rá, hogy nagyon nehéz lesz a verseny. Egyfelől a kocsigyilkos pályák miatt rendszeresen kiestem eddig, másrészt kedd hajnalban érkeztem vissza a lengyel VB futamról. Talán fáradtságomnak tudható be, hogy a pénteki szuperspeciálra rossz gumit választottam, elkerülte a figyelmemet, hogy rajtszám szerint csökkenő sorrendben indulunk, s így a vége felé már jócskán ki lesz járva a pálya, amire a slick nem ideális. Laci nagyon türelmesen abszolválta az irreálisan megváltozott talajon a két gyorsaságit, nem kaptunk defektet. Ha nincs ez a hibám, akkor az A-csoport első helyét is megszerezhettük volna Bútor Robi elől, de 3,4 mp-cel lemaradtunk. A szombati nap a motor kímélésének jegyében telt, az utolsó gyorsaságin már csak méterekre volt bekapcsolva az ALS, szerencsénkre kibírta.

Nagy örömünkre ezzel az eredménnyel a Nyílt Rally Bajnokságban az abszolút 9. helyre jöttünk fel. Köszönet a csapatnak és a támogatóknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna össze.

Pintér Rally