A legjobbak közt

Július 6.
Három világhírű csapat közt szerezte meg az abszolút második helyet a Korda Racing Subaru Impreza WRC-jével Turi Tamás és Tóth Imre a BF Goodrich Veszprém Rallyn.

Komolyan készült a Nyílt Rally Bajnokság első murvás futamára a Korda Racing csapata, a siker érdekében a Prodrive hivatalos tesztpilótája is Magyarországra érkezett, hogy megossza értékes tapasztalatait a 2007-es Impreza WRC pilótájával, Turi Tamással. A befektetett munka meghozta gyümölcsét, Tomiék három szakaszgyőzelmet szerezve az abszolút második helyen érkeztek célba.

A csapat ezúttal is két Impreza WRC-t állított hadrendbe, a csapathoz az utolsó pillanatban visszatérő ifjabb Érdi Tibor és Csökő Zoltán azonban a rali harmadik gyorsaságija után a verseny feladására kényszerült.

Korda Erik: - A rossz hírrel kezdem, sajnos a csapatunkhoz visszatérő Érdi Tibiéknek nem sikerült a célba érkezés. Az már korábban világossá vált, hogy Borsi Gergőék kihagyják a veszprémi futamot, az utolsó utáni pillanatban azonban sikerült tető alá hoznunk, hogy Tibiék ismét nálunk versenyezhessenek. Ennek érdekében tényleg megmozgattunk minden követ, a TAXI4 személyében új támogató is csatlakozott csapatunkhoz. Sajnos a közönség nem élvezhette sokáig Tibiék látványos autózását, a harmadik gyorsasági után műszaki hiba miatt a verseny feladására kényszerültek.

- Bár már nagyon ki vagyunk éhezve a győzelemre, nem vagyok elégedetlen Tomiék eredményével. Három bronzérem után sikerült előrelépnünk, szoros csatában szereztük meg az abszolút második helyet Veszprémben. A verseny előtt tartott tesztünk nagyon hasznos volt, Tomi a Prodrive tesztpilótájával számos beállításon ment végig, és nagyon sok hasznos tanáccsal látta el az autóról.

- A verseny jobban nem is indulhatott volna, pénteken mindkét szakaszt sikerült megnyernünk, szombaton így az élről vághattunk neki a pályáknak. Tomi bevallása szerint egy picit álmosan kezdtek a nyitószakaszon, így bár visszacsúsztunk a negyedik helyre, de az első helytől így is öt másodpercen belül tudtunk maradni. A győzelemért az első négy páros nagyon komoly meccset vívott, folyamatosan váltogatták egymást a dobogós helyeken. Az utolsó körre az abszolút harmadik helyről mentünk ki, előttünk négyre voltak Friciék, mögöttünk pedig kettőre Norbiék, egyetlen választásunk maradt, előre menekültünk. A záró szakaszt sikerült megnyerni, ezzel a célban megszereztük az abszolút második helyet.

- Az ezüstérem mindenképp értékes, hiszen kőkemény csatában szereztük meg, volt három szakaszgyőzelmünk, ellenfeleink, egy angol, egy francia és egy olasz csapat pedig már számos alkalommal bizonyított a világbajnokságon. Egyik ellen sem szégyen kikapni, mi most kettőt megelőztünk, Pécsen szeretnénk mindhármat elkapni!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing