Turi Tomi Miskolcon gyermekmentő vezetésből ad ízelítőt!

Július 6.
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat tisztelettel meghívja az alapítványunk javára rendezett jótékonysági árverésen elkelt versenyoverál ünnepélyes átadására. A bajnoki ruháját felajánló Turi Tamás rallye pilóta egyúttal ízelítőt ad vezetési tudásából a versenyautókhoz sokban hasonlító műszaki paraméterekkel rendelkező miskolci gyermek-mentőorvosi kocsinkon.

Időpont: 2009. július 7. kedd, 11:00 óra
Helyszín: Miskolctapolca, a régi strand parkolója

Rendezvényünk nem titkolt célja a tavaly október óta már bizonyított és jól működő vidéki gyermek-MOK népszerűsítése, mivel szándékaink szerint további helyszíneken - idén elsőként Debrecenben - szeretnénk hasonló, speciálisan felszerelt és magas szintű ellátás nyújtására képes gyorsbeavatkozó mentőegységet indítani.

Csörlő, vonóhorog, négykerék meghajtás – mindennel fel van szerelve a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat miskolci gyermek-mentőorvosi kocsija, amely természetesen komplett mentéstechnikai eszközparkkal is rendelkezik: tartalmaz többek között újraélesztéshez szükséges felszerelést, defibrillátor-monitor rendszert, számítógép vezérelte lélegeztetőgépet és speciális égési kötszereket is. A jármű csapata szinte bárhol képes felállítani egy kis „mobil intenzív osztályt” és a gyermekeket a legmagasabb szintű ellátásban részesíteni. A különleges terepjáróra azért van szükség, mert ez az első speciális gyorsbeavatkozó egység, amely vidéken menthet gyermekeket. A Ford Ranger 2,5TDi típusú autót menettulajdonságai alkalmassá teszik minden nehéz terepre, így könnyedén bevethető akár a hegyvidék erdei útjain, akár szántóföldeken vagy a tanyavilág sártengerében.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermek-rohamkocsijai már 1999 óta sikeresen működnek: az Országos Mentőszolgálat kötelékében több mint húszezer bevetésen vettek részt, és több ezer életveszélyes állapotú kisgyermeket mentettek meg. A tíz év alatt felhalmozott tapasztalatoknak köszönhetően az alapítvány páratlan szaktudással bír a gyermeksürgősségi mentőellátás terén, és ez a szaktudás immár nem korlátozódik többé a fővárosra, hanem eljuthat vidékre is, elsőként az észak-magyarországi régióba.

Ebben volt nagy segítségünkre Turi Tamás, amikor felajánlotta segítségét. A Vatera aukcióján befolyt bevételt is - szándékainak megfelelően - a vidéki gyermekmentés fejlesztésére kívánjuk fordítani.

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

Turi Rally Team és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat