Hering megdolgozott a dobogóért

Július 5.
Az utolsó gyorsaságin úszott el Hering Gyula és Spitzer Gábor második helye a Veszprém Rali A7-es kategóriájában, miután eltört a Honda Civic Type-R jobb első féltengelye. Az autó azonban egykerékhajtással is hősiesen teljesítette a gyorsaságit és az etapot is. Igaz, a párosnak etapon kisebb karosszéria munkát kellett végeznie, de így is csak egy helyezést veszítettek és harmadiknak értek célba. A bajnokság, négy futam után szorosabbá vált, mint az idén eddig bármikor. A7-ben az első három párost mindössze egy pont választja el egymástól, az R csoport bajnokságában pedig kettő.

Hering Gyula: - Nagyon kemény verseny volt a Veszprém Rali, borzasztóan fárasztó. A prológon és a vasárnapi első gyorsaságikon egy kicsit nehezen hangolódtam rá a versenyre, de aztán megérkeztünk.

- Nagyon jó csatákat vívtunk A7-ben, nagyon kemények voltak az ellenfeleink. Az utolsó gyorsasági előtt még másodikak voltunk, amivel átvehettük volna a vezetést az A7-es bajnokságban. Az utolsó gyorsaságin azonban eltört a jobb oldali féltengelyünk. Akkor már nem a második helyünket féltettük, csak célba akartunk érni.

- A gyorsaságiról kijöttünk, de után elég sokat kellett dolgozni az autón, hogy a sárvédőt és a lökhárítót valahogy visszaragasszuk a helyére és eljussunk a szervizparkig. Valószínűleg egy nagy kő törhette el. Háromszor akkora volt, mint egy emberfej. Puskádiék (az A7-es kategória győztese) is rámentek. Elég nehéz elképzelni, hogy egy ekkora kő csak úgy magától kikerüljön az útra, de Veszprém Ralin bármi előfordulhat.

- Nagyon örülök, hogy célba értünk és egy ilyen kemény versenyt teljesíteni tudtunk. A bajnokság nagyon izgalmasan alakul, a Mecsek Ralin is szoros versenyre számítok.

Az Országos Rali Bajnokság A7-es kategória bajnokság állása három futam után*:
1. Kőváry-Szentiványi/Tóth 27, 2. Janzer-Nyirfás 26, 3. Hering-Spitzer 26, 4. Puskádi-Csányi 12, 5. Mészáros-Mészáros 12, 6. Lévai-Schweighardt 11

*nem hivalatos

Az Országos Rali Bajnokság R csoport kupa állása három futam után*:
1. Janzer-Nyirfás 32, 2. Kőváry-Szentiványi/Tóth 30, 3. Hering-Spitzer 30,

*nem hivalatos

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Spizter Gábor