Bútor a legjobb kétkerekes

Július 5.
Győzelemmel tért vissza a Citroën-Total Rallye Team a Veszprém Ralin. Bútor Róbert és Tóth Vilmos az A6-os kategóriát az R és az A csoport versenyét is megnyerte, de a Citroën C2 R2-vel még a Szuper-1600-as versenyzőknél is jobbnak bizonyultak és a leggyorsabb kétkerékhajtású autóval versenyző páros lettek. Ebben fontos szerepet játszott, hogy a PH Sport tökéletesen felkészített autót bocsátott a rendelkezésükre.

Bútor Róbert: - El sem tudom mondani, milyen jó volt újra versenyezni és újra a Citroën–Total Rallye Teamben versenyezni. A Citroën Racing és a PH Sport jóvoltából egy nagyon jó kis autót kaptunk a versenyre. Murván még a Szuper–1600 után is komoly élmény volt vele menni. A féktávok, a kanyarok ugyanolyanok voltak, mintha Szuper–1600-assal mentünk volna, csak a kigyorsításoknál éreztük a motorerő különbséget.

- Komolyan készültünk a versenyre és nagyon örülök, hogy már az első gyorsaságin sikerült beletalálnunk az autóba. Szombaton a második gyorsaságin egy pocsolya után volt egy kis beázásunk, ami miatt háromhengeres lett az autó. Szerencsére csak a komputer kapott egy kis vizet, amit a szervizcsapat gyorsan megoldott. Az utolsó gyorsaságin újra előjött ez a hiba, ami egy kicsit megijesztett minket, de sikerült megtartani az első helyünket.

- Nagyon örülök, hogy sikerült megmutatnunk, mire képes a C2 R2, amiről minden túlzás nélkül állíthatom, hogy nagyon jó autó. Aszfalton azonban már szükségünk lesz a Szuper–1600-as C2-re, ha továbbra is szeretnénk a legjobb kétkerékhajtású páros lenni.

- Köszönöm mindenkinek, hogy újra versenyezhettünk, és remélem, hogy a szurkolók is legalább annyira élvezték, mint mi.

Citroen-Total Rallye Team