Minden jó, ha a vége jó…

Július 5.
Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás: "A Veszprém rali az egyik kedvenc versenyem, mégsem tudtam kihozni belőle a maximumot. Eleinte teljesen el voltam keseredve, hiszen nem találtam a ritmust, nem voltam a helyzet magaslatán, lehet, hogy tudat alatt bennem volt még a miskolci esés.

Mindig hibáztam valamit, túlságosan gyorsan szerettem volna menni, ezért sokszor túlcsúsztam, vagy leestem az útról. Sokat változtattunk menet közben a beállításokon, így sikerült a végére összeszednünk magunkat. Valóban kellett ez a futam, hogy visszarázódjunk a versenyzésbe. Az utolsó körben sikerült végre jó hangulatban és gyorsan autózni, ahol már nekem is tetszett az egész.

Ezen a versenyen jön ki leginkább a gyorsaság mellett, hogy az autó mennyire van felkészítve, mennyire strapabíró, mennyire kíméli, és hogyan tudja beosztani a pilóta. Tehát, mindent összevetve a veszprémi futam a legnehezebb megmérettetés, mind a kocsi, mind a versenyzők szempontjából. Emellett nem árt, ha a szerencse is mellénk áll! Egész hétvégén 40 Celsius fokban versenyeztünk, ami azt jelenti, hogy a kocsiban közel 80 Celsius körüli hőmérséklet volt. A por mellett, hatalmas saras tócsák is nehezítették a pályát, így tényleg változatos viadal volt. Az egy napos verseny nehézsége, hogy nincs lehetőség javításra, az elejétől a végéig a maximumot kell nyújtani. Reménykedtem a jobb helyezésben, lehet, azonban, hogy túl magasra tettem a mércét. Egy nap távlatából már másként látom, hiszen az abszolútban életem legjobb eredményét értem el, a 8. helyen értem célba. Talán elégedettebb lennék, ha egy vagy két hellyel előrébb végzünk, de egyáltalán nem vagyok elkeseredve, sőt örülök, hogy értékes pontokkal lettünk gazdagabbak!

Négy hét múlva következik a Mecsek Rallye, ami Peti révén a "hazai" versenyünk, kíváncsian várom, hogy milyen lesz újra aszfalton menni..."

Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás