Lőtávolban, a Királynék városában

Július 2.
Másfél hónapos szünet után pénteken és szombaton murván, a Veszprém ralin folytatódik a bajnokság. Hat hét alatt három futamot rendeztek meg aszfalton a szezon elején, de most a bajnokság talán legnehezebb versenye jön.

Spitzmüller Csaba (pilóta): - Szeretném hogy ha a hagyományainkhoz méltóan, az idén is jól szerepelnénk a veszprémi viadalon. Az eddigi versenyeken voltak technikai problémáink, a Salgó rali sem úgy sikerült, mint ahogyan szerettük volna. Az elmúlt időszakban mindenki elvégezte az edzésadagját, hiszen Veszprémben rendkívül fontos szerepel lesz a fizikai állóképességnek is. Nekem annyi pluszom volt, hogy a Hungaroringen a Ferrarit is teszteltem.”

Kazár Miklós (navigátor): "Nagyon szeretem a veszprémi versenyt és talán murvás versenyek kicsit közelebb is állnak a szívemhez, mint az aszfaltosak. A quad versenyt leszámítva edzéssel, pihenéssel próbáltam ráhangolódni a másfél hónapos szünet után a ralira. Hogy mennyire lehet vízválasztó a bajnokság végkimenetele szempontjából ez a verseny? A raliban sem lehet számolgatni, így nem matekozunk. Mindig lőtávolban kell lenni, akár az utolsó futamon is eldőlhet a bajnoki cím.”

Szabadi Levente (csapatvezető): "Évek óta ugyanott, Alsóőrson, a Mayer családnál lakunk. Ez nagyon fontos a csapategység szempontjából. Szeretjük a Veszprém ralit, mert közel van a Balaton, és óriási hangulata van a lőtéri pályáknak. Az autótulajdonos angol csapat itt van, ígérik, hogy orvosolni fogják problémáinkat. Szeretnénk zsinórban negyedszer is nyerni; ezen dolgozik mindenki!”

A nyílt bajnokság állása: 1. Herczig, Baranyai (Subaru Impreza WRC) 57 pont, 2. Spitzmüller, Kazár (Mitsubishi Lancer WRC) 49, 3. ifj. Érdi, Csökő (Subaru/Skoda WRC) 34

Hell Racing Team