Tiszta lappal kezdünk a murván…

Július 2.
Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás: "Elérkeztünk az idény felező futamához, ami egyben az első murvás viadal. A Veszprém rali mindig a szívem csücske volt, hiszen 2004-ben itt indultam először I. osztályú futamon. Ezen a versenyen megyek a legrégebben, ráadásul ezzel párhuzamosan, azóta minden Mikulás ralin is elindultam. Úgy érzem, hogy némi nemű rutinnal már rendelkezem.

Könnyebbséget jelentett, hogy gyakorlatilag majdnem minden pályán mentem már, zömében variálva vannak a pályák az előző évekhez képest. Nagyobbrészt a kiskocsival versenyeztem, bizonyos részeken azonban már a Mitsubishivel is. Úgy érzem, hogy a pályabejárás jól sikerült, megpróbáltam rá maximálisan odafigyelni. A pályák is jók, egyedül a szuperspeciál, ami a nézőknek kifejezetten látványos, viszont az autó és a versenyzők szempontjából kissé kemény lesz. A csapat, a felállás a régi, azonban továbbra is Géczy Tamás navigál, hiszen Peti a napokban védte meg sikeresen a diplomamunkáját, és a felkészülés alatt még lázasan tanult! Gyakorlatilag így Tomival együtt mozogjuk ki az esést, amiből szerencsére nem éreztünk semmit.

A keddi teszt nagyon jól sikerült, most ültem először a kocsiban, ami teljesen új, sokkal könnyebben lehet kezelni. Elég sokat mentem vele, egy dobálós, tempós pályán. A nap elején még egy kicsit saras is volt, ezért többféle abroncsot is kipróbálhattunk. A teszt vége felé eltörött a váltóban egy kapcsoló, ami szerencsére most történt és nem a versenyen.

Remélem, hogy az összes hibája kijött a kocsinak és innentől kezdve már csak egy tökéletes versennyel kell befejezni! És természetesen értékes pontokkal!”

Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás