Megőriznék az első helyet

Június 30.
A bajnoki pontverseny vezető pozíciójából várja a Herczig - Baranyai kettős a BFGoodrich - Veszprém Ralit. A bajnokság mintegy másfél hónapos szünet után folytatódik a negyedik futammal, az idei versenynaptár első murvás viadalával.

"Meglehetősen sűrű volt a program május végéig, mert 3 hetente rendeztek versenyeket, így most volt egy kis időnk szusszanni egyet" - kezdi mondandóját Herczig Norbert néhány nappal a futam előtt.

"A pályák gyakorlatilag ugyanazok, mint tavaly, de a verseny össztávja 20 kilométerrel kevesebb. A rendező ezúttal is összehúzta a programot, és másfél nap alatt lefutjuk a versenyt. Pénteken a prológgal és a szuperspeciálissal kezdünk a királyszentistváni pályán, ami óriási látványosságnak ígérkezik. Szombaton 6 gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, a 3 pályán két kört teszünk meg. A legnagyobb nehézséget a kifordított nagy kövek jelentik. A pályabejáráson tapasztaltuk, hogy néhány kanyarban, a nyomvonalban kövek voltak, ami rendkívül defektveszélyessé teszi a versenyt. Nagyon fontosak lesznek a jó abroncsok, és természetesen mi sem szeretnénk defektet kapni vagy szerezni."

Herczigék a Salgó Ralihoz hasonlóan a következő futamon is - a listavezetőnek dukáló - egyes rajtszámmal állnak rajthoz.

"Abszolút motivál, doppingol bennünket, hogy elsőként rajtolhatunk a következő futamon is. A bajnokságnak még a felénél sem tartunk, tehát nincs értelme a számolgatásnak. Talán majd két futammal később már lehet taktikázni is, most viszont ismét támadunk. Csütörtökön lesz egy hosszú tesztünk, az első murvás futam előtt olyan 70-80 kilométeren keresztül tudjuk állítgatni a Subaru Impreza WRC-t. Úgy gondolom, az autót biztosító Aimont Racing Team megint egy jól beállított versenygépet hoz Veszprémbe, és a mi feladatunk már csak a finomhangolás lesz. A Subarunak amúgy is fekszenek a murvás pályák, ráadásul a veszprémi viadal a mi „kis Akropoliszunk”. Az olasz csapat egyébként pont ezzel az autóval szerepelt már a világbajnokság legnehezebbnek tartott futamán, az Akropolisz Ralin." - mondja a pilóta.

A Subaru Rally Team Hungary párosára a versenyt megelőzően egyéb - számukra kedves - feladatok várnak.

„A Balaton Plazában csütörtökön, este fél 7-től lesz közönségtalálkozónk. Kellően rápihentünk a bajnokság negyedik futamára, és izgatottan várjuk az újabb megmérettetést” - zárja mondandóját a bajnokság listavezetője.

SRTH