Újra együtt a csapat

Június 30.
Visszatér a Citroën-Total Rallye Team az Országos Rali Bajnokságba. Az újraszervezett csapat színeiben Bútor Róbert és Tóth Vilmos áll rajhoz a Veszprém Ralin egy Citroën C2 R2 Max-szal, a Mecsek Ralitól kezdve pedig egy Citroën C2 Szuper-1600-assal indulnak. A Citroën-Total Rallye Teamben a Bútor-Tóth páros 2001 és 2004 között négy évig versenyzett és összesen kilenc bajnoki címet nyert.

Bútor Róbert: - Nagyon örülök, hogy újjáalakult a Citroën-Total Rallye Team. Az egész nagyon gyorsan és váratlanul történt. A Salgó Rali szervizparkjában kaptunk egy ajánlatot Bernard Piallat-tól, a PH Sport vezetőjétől, hogy a Citroën Racing és a PH Sport támogatásával versenyezzünk újra Citroënnel.

- Szinte pillanatok alatt sikerült megállapodnunk. A PH Sport kérése volt, hogy a Veszprém Ralin egy C2 R2 Max-szal álljunk rajthoz, mert ezt az autót szeretnék a magyar bajnokságban is népszerűsíteni. A Mecsek Ralitól pedig egy Szuper-1600-as C2-vel indulunk.

- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Citroën Racing és a PH Sport támogatását is élvezzük. Amióta 2004 végén megszűnt a Citroën-Total Rallye Team, folyamatosan kerestük a kapcsolatot a PH Sporttal és a Citroënnel is. Minden évben kértünk ajánlatot, és a PH Sport is minden követ megmozgatott, hogy újra együtt dolgozhassunk. Mindig nagyon kedvező ajánlatot tettek, de sajnos a támogatói hátteret nem tudtuk összeállítani hozzá.

- A Citroën–Total Rallye team újjáalakulása egyben azt is jelenti, hogy a régi csapatunk egyik alapító tagja, Balkányi György újra csapatvezetőként lesz jelen a versenyeken. Ő, a Citroënes elkötelezettsége ellenére is kitartott mellettünk a Skodás és Suzukis időszakban, mint barát, mindig ott volt velünk a versenyeken, segített mindenben, de most újra „főállású” csapatvezető lesz.

- A C2 R2 Max nyilván visszalépés a Szuper–1600 után, de már a tréningen nagyon motivált voltam. Szeretem a kihívást, amit egy új autó kipróbálása okoz. Az elsőkerekesek között nincs olyan nagy különbség, mintha mondjuk most egy WRC-be kellene beleülnöm, de az is biztos, hogy ezt az autót is ki kell tapasztalni, ezt is meg kell tanulni. Remélem, hogy minél hamarabb sikerül összeszoknunk.

- Rövid lesz a verseny, ezért nagyon pontosan kell vezetni, nincs lehetőség a hibázásra. Természetesen most is, mint mindig nyerni szeretnénk. Bízunk benne, hogy a közönség is élvezni fogja. Én már nagyon várom, hogy újra versenyezhessek.

CTRT