Kimi a Finn Rallyn

Június 29.
Kimi Raikkönen készül valamire, a Ferrari Forma 1-es világbajnok pilótája, két havas és egy aszfalt rali után hazája világbajnoki futamán is rajthoz áll.

A Neste Ralli szervezői közzétették a futamra eddig beérkezett nevezések listáját, melyen kétség kívül Raikkönen neve a legnagyobb meglepetés. A korábbi világbajnok az immár szokásosnak tekinthető felállásban, Kaj Lindströmmel és Szuper 2000-es Grande Puntójával áll rajthoz a ralik raliján.

A nevezési listát böngészve további érdekességekre is bukkantunk. A finn bajnokság éllovasa, Jari Ketomaa a világbajnoki futamon egy Subaru Impreza WRC-vel szeretne borsot törni ellenfelei orra alá. Megakad a szemünk az Munchi’s csapat összeállításán is, az argentin WRC-s csapat három Focus WRC-t nevezett az ezer tó versenyére. Federico Villagra mellett két finn pilóta jut szóhoz, Mattias Therman és tavalyi verseny abszolút hetedik helyezettje, Matti Rantanen. Petter Solberg a lengyel rali tesztje után tényként közölte, hogy Finnországban egy 307-essel láthatjuk, ennek ellenére a nevezési listán továbbra is a Xsarát találjuk neve mellett. A finn WRC-s tábort erősíti Jouni Arolainen is, aki egy 2005-ös Focusszal száll harcba. Nem állt össze a WRC-s költségvetés a korábban a Korda Racing Subarujával is versenyző Janne Tuohinonak, a finn pilóta egy N csoportos Mitsubishivel tér vissza a finn világbajnoki futamra. Bár a Red Bull programjában a Finn Rally nem szerepel, így sem maradunk Szuper 2000-es Skoda nélkül, hála a Skoda IRC-ben szereplő gyári pilótájának, Juho Hanninennek.

Neste Rally nevezések (PDF)

Fri