Geri ezüsttel növelte előnyét a bajnokságban

Június 25.
A román bajnokság idei utolsó aszfaltos futamán elért második helyével 7 pontra növelte előnyét a Román Bajnokság első helyén Szabó Gergő és Köhler Zoltán.

Egy rövid és egy még rövidebb nap alkotta a Román Bajnokság idei negyedik fordulóját, a kolozsvári központú Raliul Clujuluit, az első napon 4+1, másnap pedig 1+1 szakaszt kellett teljesítenie a Szabó Gergő - Köhler Zoltán duóval megerősített mezőnynek. Jól indult a verseny a magyar páros számára, a nyitó gyorsaságin egy harmadik majd ezt követően már szakaszgyőzelmet ünnepeltek, amivel 8 tizedre megközelítették az élen álló Tempestát. A nap felénél aztán közbeszólt az időjárás: "Leesett az eső, ami egy kicsit átrajzolta az erőviszonyokat.” mesélte lapunknak Geri. "Gumit nem lehetett már cserélni, emiatt egy kicsit spájzoltunk, mert mi vágott slicket használtunk és intermédia kellett volna, de nem volt vészes."

Az első nap végén így sikerült megőrizni az abszolút második helyet, amiben az volt a nagyszerű, hogy a 11 másodperces előnnyel az élen végző Bogdan Marisca a futam előtt csak a hatodik helyen állt a bajnokságban. Szombaton mindössze egyetlen szakasz és egy rövid szuperspeciál szerepelt a programban, itt kellett volna ledolgozni a 11 másodperces hátrányt, illetve megtartani valamennyit a Procestianuval szembeni 7 és feles előnyből. "Egy gyorsaságira elég sok volt a 11 másodperc, ezért inkább a biztonságos célba érést és a második helyet választottuk, minthogy rápróbáljunk az emberre.”

Az ezüstéremmel Gergőék nagy lépést tettek a bajnoki cím felé, hisz legfőbb riválisaik mögöttük értek célba. "Nagyon elégedett és boldog vagyok!" - folytatta Gergő." A legfontosabb hogy továbbra is vezetjük a bajnokságot, most már hét ponttal."

A bajnokság második felében négy murvás verseny vár a fiúkra, ami azért jó hír, mert Gergő szívéhez közel állnak a laza talajú pályák.” A négy versenyből kettőt már ismerek, a soron következő szebeni verseny talán a leggyilkosabb, itt nagyon ésszel és óvatosan kell mennünk, a brassói verseny pedig az egyik kedvencem, fantasztikus pályák vannak. Remélem, hogy továbbra is ilyen hibamentesen fog működni az autó.”

A Raliul Clujului végeredménye:
1. Bogdan Marisca/Sebastian Itu (RO), Mitsubishi Lancer E9 1:03.51,9
2. Szabó Gergő/Köhler Zoltán (H), Mitsubishi Lancer E9 +12,1
3. Valentin Porcisteanu/Dan Dobre (RO), Mitsubishi Lancer E9 +16,9
4. Marco Tempestini/Dorin Pulpea (I/RO), Peugeot 207 S2000 +42,5
5. Jarkko Miettinen/Lukka Mikko (FIN), Mitsubishi Lancer E9 +56,0
6. Dan Girtofan/Levente Csegzy (RO), Subaru Impreza N14 +1.22,8
7. Manuel Mihalache/Eugen Rotaru (RO), Mitsubishi Lancer E9 +1.50,0
8. Cristian Toganel/Iulian Bordea (RO), Subaru Impreza N11 +3.38,1
9. Horatiu Savu/Ciprian Petcu (RO), Mitsubishi Lancer E9 +4.17,5
10. Claudiu David/Mihaela Beldie (RO), Mitsubishi Lancer E9 +4.21,4

A Román Bajnokság állása 4 futam után:
1. Szabó 31 pont, 2. Porcisteanu 24 pont, 3. Tempestini 24 pont, 4. Marisca 20 pont, 5. Miettinen 14 pont, ...

Fri