Lengyel Rali 1. nap: Hirvonen, Latvala, Sordo

Június 26.
Sebastien Loeb kiesése után a Ford két pilótája uralta a Lengyel Rali első versenynapját. Fisher Dani is túl van az első napon.


Mikko Hirvonen

A világbajnokság programjába idén bekerült Rajd Polski a csütörtök esti szuperspeciállal vette kezdetét, melyen némi meglepetésre Petter Solberg bizonyult a leggyorsabbnak. Pénteken aztán helyére kerültek a dolgok, a nyitó szakaszon Loeb, Hirvonen és Latvala osztoztak a dobogós helyezéseken. Loeb-öt a murvás szokásokkal ellentétben most nem hátráltatta rajtpozíciója, reggelre kiadós mennyiségű eső áztatta a pályákat. Így már az első körben tizedre menő csatákat vívott Mikko Hirvonenennel és Jari-Matti Latvalával, egészen a kör utolsó gyorsaságijáig, ahol egy rejtőzködő fatuskó Loeb versenyének végét jelentette. Seb szombaton tudja folytatni, de 20 perces hátránnyal nem maradt sok esélye a pontszerzésre.


Jari-Matti Latvala

A szervizparkba Mikko Hirvonen érkezett vissza elsőként, akit csapattársa követett szorosan. A Citroennél Dani Sordóra maradt, hogy védje a mundér becsületét, így nem is forszírozta, hogy odapirítson a Fordosoknak, inkább harmadik helyének megtartására koncentrált. A nap második felében nem is változott az első három sorrendje, csak a különbségek nőttek kicsit. Délelőtt két fiatal pilóta hívta fel magára a figyelmet, a Citroen junior versenyzője, Jevgenyij Novikov és a Skodával a WRC-k közé visszatérő Andreas Mikkelsen harcolt a negyedik ötödik helyért. A nap végére aztán mindketten eltűntek a pontszerzők névsorából, Novikov az ötödik gyorsaságin kiesett, míg Mikkelsen a záró szakaszon spájzolt egy tizest.


Dani Sordo

A negyedik hely a nap végén így Petter Solberghez került, aki testvérével az ötödik helyen célba érkező Henning Solberggel van harcban. A nap végi hatodik helyet a Görögországban első dobogós célba érkezését ünneplő Sebastien Ogier szerezte meg, mögötte Matthew Wilson és Conrad Rautenbach zárta a pontszerzők névsorát.

A Junioroknál nagy harcban Kevin Abring vívta ki a szombati élen indulás lehetőségét, a hazai pályán autózó Michal Kosicuszko közel fél perccel követi másodikként, mögötte 7 másodperccel lemaradva Martin Prokop érkezik harmadikként.

Bár Mayer Gabiék ezen a versenyen nem állnak rajthoz, nem maradtunk magyarok nélkül a Rajd Polskin sem, Fisher Dani N3-es Ford Fiesájával az abszolút 35. és a géposztály negyedik helyén érkezett célba.

Fri