Loeb gödörben

Június 26.
Az Akropolisz Rally után a Lengyel Rallyn is bukott az első öt futamot magabiztosan nyerő Sebastien Loeb, ilyen utoljára 2003-ban történt, akkor nem Loeb lett a világbajnok.

Ahhoz képest, hogy a szezon elején még mindenki arról beszélt, hogy Loeb akár a bajnokság összes futamát megnyerheti, nagyot fordult a világ. A Szardínia Rallyn csak a negyedik helyen érkezett célba, majd bukás miatt az Akropolisz Rallyn nem ért célba. A hullámvölgyből Lengyelországban sem tud kilábalni, most egy fatönkkel került túl közeli kapcsolatba, a fatönk győzött.

A baleset a Rajd Polski negyedik gyorsaságiján történ, Loebék a 33 kilométeres Paprotki pálya első kilométerénél borultak. A balesetben szerencsére sem a pilóta sem a navigátor nem szenvedett sérülést. ”Megütöttem egy fatönköt, ami nem szerepelt az itinerünkben, a pályabejáráson nem vettem észre, mert ellepte a homok.” -mesélte Loeb.” A jobb első kerékkel találtuk el, amit teljesen ki is szakadt. Ez nem túl jó. Nem volt szerencsénk, szerintem nemcsak a mi itinerünkbe nem szerepelt a tuskó.”

Loeb bízik benne, hogy szombaton folytathatja a száguldást, de 20 perces büntetéssel a pontszerzésre nem maradt sok esélye, így egymás után immár a második 0 pontos versenyét lenne kénytelen elkönyvelni, az utolsó három futamon így mindössze öt pont lenne a termés. Ehhez hasonló eset Loeb pályafutása során utoljára 2003-ban történt, akkor az Új-Zélandi negyedik helyét egy argentin és egy görög zakó követte, ebben az évben nem is lett világbajnok.

A Rajd Polskin három gyorsasági után Mikko Hirvonen áll az élen csapattársa, Jari-Matti Latvala és a harmadik helyezett Dani Sordó előtt.

 

Fri