Mexikó nem vesz vissza

Június 25.
Annak ellenére, hogy kikerült a világbajnokság naptárából, Mexikó idén is összehoz egy komoly versenyt, a Rally de las Naciones sztárvendége a futam korábbi győztese, Harri Rovanpera lesz.

A szervezők az idei évben is három napra osztják szét a 250 kilométeres gyorsasági össztávot, pénteken 82, szombaton 150, vasárnap pedig 22 kilométer megtétele vár a mezőnyre. Az idei év újdonságai közé tartozik a pénteki programban szereplő Coca-Cola Street Stage, melyet Leon utcáin jelölnek ki, majd két szuperspeciál szakasszal zárják a napot. Az igazán nagy durranás a Nemzetek Kupája lesz, itt 20 nemzet két-két versenyzője mérkőzik meg egymással a legjobb rali nemzet címéért.

A rendezők tudják, hogy ha igazán komoly dolgot akarnak csinálni, akkor szükségük van egy nagy névre is, ezért hívták meg a versenyre a Mexikó Rally 2002-es győztesét, Harri Rovanperát. Mivel a versenyzéstől visszavonult Harri kedves emlékeket őriz Közép-Amerika világbajnoki futamáról, örömmel tesz eleget a szervezők kérésének, és képviseli Finnországot a Nemzetek Kupájában.

Azt már tudjuk, hogy Harri egy E9-es Mitsubishi Lancer volánjánál tér vissza a Leon környéki pályákra, azt azonban még nem, hogy ki diktálja majd az itinert.

Fri