Megcsappan a mezőny Veszprémre

Június 23.
Alig valamivel több, mint nyolcvan nevezés érkezett az évad első és legkeményebb murvás futamára, a H csoportban mindössze 3 magyar párost találunk.

A mezőny elejében nem találunk különösebb meglepetést, de egyvalamire azért felkapjuk a fejünket. Bútor Robi másfél év után tér vissza az első osztály mezőnyébe, és a Citroen márkához, egy C2R2 MAX volánjánál. Ígéretéhez híven a Miskolc Rallyt követően ismét versenybe száll a hétszeres magyar bajnok ifjabb Tóth János, így a bajnokság negyedik futamán sem maradunk Szuper 2000-es autó nélkül.

A murvás kihívást a H csoport mezőnye szenvedi meg a leginkább, Mucsina Tamás mellett Szabó Laci és Kozma Laci küzd a pontokért. Némi felüdülést sógorainknak köszönhetünk, öt osztrák páros a bálna testű Volvókkal vendégszerepel, Willi Poleszing pedig Porschéjét hozza Veszprémbe. Az A/5-ös kategóriának pont nem lesz semmi értelme, a géposztályból mindössze Alaxay Viktor jelezte részvételi szándékát.

A Rallye2 eddig sem népes mezőnyéről volt híres, ami Veszprémre még tovább apad, az F csoportban még csak lesz 11 páros, előttük azonban csak nyolc autó takarítja a pályát.

BF Goodrich Veszprém Rally ORB-NyRB nevezések (PDF)

BF Goodrich Veszprém Rally Rallye2 nevezések (PDF)

Fri