Vizin készen áll első IRC-futamára

Június 11.
A jövő hétvégén debütál Vizin László és Zsiros Gábor az Intercontinental Rally Challange (IRC) sorozatban. A Racingfactory versenyzőpárosa Európa egyik leghíresebb versenyén, Belgiumban, az Ypres Ralin áll rajthoz június 19 és 20-a között. Az autó a magyar közönség számára is ismert, hiszen ugyanaz a Honda Civic Type-R R3-as lesz, amellyel a magyar bajnokságban a Hering-Spitzer kettős versenyez. Vizin a verseny előtt Bútor Róberttől kért segítséget, aki korábban már indult a versenyen, illetve a Hondát gyártó JAS Motorsport látta el a magyar csapatot pontos beállítási értékekkel. Pénteken még egy rövid teszten vesz részt a Vizin-Zsiros kettős, vasárnap pedig már elutaznak Belgiumba.

Vizin László: - Próbáltunk a lehető legjobban felkészülni a versenyre. Ebben Bútor Robi volt a segítségemre, aki elmondta, hogy kb. mire számítsak, megnéztem az ő belső videóit. Elég érdekes verseny lesz, a pályák a Semperit Ralira hasonlítanak a legjobban, csak még síkabbak. Sok az egyenes, ami után hirtelen következik egy derékszögű kanyar, úgy, hogy szinte nem is látod, hol a kanyar. Robi egyik leghasznosabb tanácsa az volt, hogy mivel egyenesből és derékszögű kanyarból áll a verseny, nem melegednek el annyira a gumik, ezért inkább puha gumival versenyezzek.

- Az autó holnapra (péntekre) lesz kész. Új féltengelyeket kapott, a váltót pedig Belgiumba hozza ki a JAS. Ők is indítanak kint egy autót, ezért egyszerűbb volt oda kérnünk az új váltót, mint kimenni érte. A JAS már járt az Ypres Ralin, így van tapasztalatuk az autó beállítása terén. Megkaptuk tőlük a pontos adatokat a rugóra és a futómű geometriára, a lengéscsillapítót pedig az én stílusomhoz fogjuk hangolni. Kíváncsi vagyok az autóra, mert egészen más beállításokkal fogunk menni, mint amit Hering Gyula használt itthon.

- Az ellenfelekről sokat nem tudunk. A rajtlista szerint négyen vagyunk az A7-ben. A6-ban és N3-ban sokkal többen vannak. Én úgy készülök, hogy ha már egy ilyen komoly versenyre kimegyünk, akkor nyerni szeretnék, de az igazi erőviszonyokat kint tudjuk felmérni. Segítségünkre lesz régi navigátorom, Doromby Zoli, aki elvállata a csapatvezetői posztot. Az ő szak- és nyelvtudása minden bizonnyal nagy segítség lesz a számunkra.

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos,