Szalayék újra Romániában

Június 11.
Szalay Balázs és Bunkoczi László utoljára a Central Europe Rallyn versenyzett Romániában, azonban magyar bajnoki futamon két éve nem jártak az erdélyi hegyekben, amikor kis híján megnyerték a versenyt az izvorai pályán.

Idén már új helyszín ad otthont az eseménynek, mégpedig a Máramaros megyében található Tirgu Lapus és a környező települések.

A hétvégi megmérettetés össztávja 747 km lesz és 11 szelektív szakaszt rejt magában erdős, technikás terepen tele kanyarokkal. A rendezvényt pénteken 16:30-kor (GMT +2) a rajtceremóniával nyitják meg, amelyet az első, 26 km-es szelektív követ majd. A szombati versenynapra előírt kvóta összesen hat szelektív, melyek egy 15 km-es és egy 30 km-es pályán oszlanak meg. Vasárnap pedig négy alkalommal mérik a résztvevők teljesítményét, akkor egy 26 km-es és egy 44 km-es pályán kell végigszáguldaniuk.

A mezőny (19 autó, 3 quad, 1 motor) valamivel karcsúbb lesz, mint az előző két magyar futamon, de a Szalay Dakar Team immár megszokottá vált három egysége benevezett a hétvégi viadalra. Szalayék és Rónaiék a megszokott felállásban indulnak, Somfaiéknál ismét Imre veszi kézbe a stafétát. Ám a két újonc páros most is csavart egyet a leosztásban, ugyanis autót cseréltek, azaz a hétliteres ezüst-sárga Antarát Somfaiék, míg a csapat kisebb Opeljét Rónaiék irányítják majd.