Rövidre sikerült Raikkönen aszfaltos bemutatkozása

Június 2.
Az elmúlt hétvégén az aszfaltos tűzkeresztségen is átesett a Ferrari F1-es világbajnoka, Kimi Raikkönenek a bemutatkozáson két gyors adatott.

Két havas rali tapasztalatával a háta mögött látta elérkezettnek az időt a Ferrari finn versenyzője, hogy a szívéhez sokkal közelebb álló aszfaltos pályákon is próbára tegye magát és Szuper 2000-es Fiat Puntóját. Választása az Olasz Aszfalt Bajnokság múlt hétvégi állomására, a Rally Della Marcara-ra esett. Az olasz aszfalt bajnokságról nem árt tudni, hogy a világ talán legszínvonalasabb nemzeti bajnokságáról beszélünk, VB-s pályák, 8 WRC, 8 Szuper 2000, és nem akármilyen pilóták fémjelezték a Treviso közelében megrendezett versenyt.

 

A ralival még csak ismerkedő Raikkönen nem vallott szégyent rutinosabb olasz ellenfelei közt, elsőre a legjobbtól beszedett kilométerenkénti egy másodperc egyáltalán nem tekinthető rossz eredménynek. Kimi a bemutatkozáson két gyorsaságin gyűjthette a tapasztalatokat, a harmadikon odaverte Puntoja jobb hátulját, a kiszakadt kerékkel pedig nemhogy a versenyt, a gyorsot sem tudta teljesíteni, a verseny feladására kényszerült.

A futamgyőzelmet egy 2006-os Ford Focus WRC volánjánál Paolo Porro szerezte meg, mögötte egy hasonszőrű Forddal Massimo Gasparotto ért célba másodikként, a bajnoki cím védőjének, Felice Re-nek meg kellett elégednie az abszolút harmadik hellyel.

Fri