EB nyolcadikok Szilágyiék

Május 30.
Egy defekt után az abszolút nyolcadik helyen érkezett célba Szilágyi János és Dienes Babszi a horvát Európa Bajnoki futamon. A mezőny másik magyar párosa, Takács Gábor és Nyéki József műszaki hiba miatt a verseny feladására kényszerült.

Nem indult jól a Croatia Delta Rally befejező napja Szilágyi Janiéknak, a nyitó gyorsasági után helyet kellett cserélniük Valentin Procisteanuval. Igaz, a következőn vissza hozták magukat 1,2 másodpercre, de az első kör utolsó gyorsaságiján beszedett defektnek köszönhetően visszacsúsztak a kilencedik helyre.

A hátralévő három szakaszon igazából tét nélkül, felszabadultan autózhattak, ennek abszolút negyedik-ötödik szakaszidők lett az eredménye. Jani és Babszi a célig egyet még javítani tudott helyezésén, a versenyt végül az abszolút nyolcadik helyen fejezték be.

Sajnos nem sikerült a célba érkezés az Aquincum Racing Team párosának, Takács Gábor-Nyéki József kettősnek, a Peugeot 206 RC a rali 12. gyorsasági szakaszán mondta fel a szolgálatot.

Az Európa Bajnoki futamgyőzelmet izgalmas csatában a bolgár Krum Donchev szerezte meg, aki a záró gyorsaságin előzte meg a bajnokságot vezető lengyel Michal Solowow-ot. A harmadik helyen az olasz Luca Betti érkezett célba.

Janiék következő versenye az Opatija Rally lesz.

Croatia Delta Rally eredmények | Dienes Babszi nyilatkozata a célban angolul (mp3)
Képek az első napról

Fri