Magyar bravúr a horvát EB futamon

Május 29.
Az S2000-esek mögötti legjobb helyen fejezte be a horvát EB futam pénteki napját Szilágyi János és Dienes Babszi, öt Szuper 2000-es páros mögött az EB értékelés abszolút hatodik helyéről várják a folytatást! A verseny másik magyar egysége, Takács Gábor és Nyéki József magabiztosan vezet az N3-as géposztályban.

Janiék a csütörtök délután megrendezett két szakasz után pénteken az abszolút 11. helyről kezdték meg menetelésüket. Az első körben nagyot léptek előre, a nap felénél négy helyet javítva eredményükön az abszolút 7. helyre tornázták fel magukat. Ami azonban sokkal fontosabb, hogy a horvát bajnoki címért folytatott harcban sem álltak rosszul, csak Juraj Sebalj volt előttük, ő se sokáig. Sebalj a hetedik gyorsasági után, műszaki hiba miatt a verseny feladására kényszerült, Janiék pedig máris az abszolút hatodik helyen találták magukat. A technika ördöge őket sem kerülte el, két szakaszt is turbó nélkül teljesítettek, de nyolcadik gyors utáni szervizben orvosolták a problémát. Az már csak egy további plusz, hogy a széria autók közt is legelőkelőbb helyet foglalták el a nap végén, az előttük célba érkező három olasz, egy lengyel és egy bulgár páros S2000-es Peugeot-val száguldozik!

Párosunkra, szombaton várnak még meleg pillanatok, Szabő Gergő után a román Valentin Procisteanunak most Janiékkal kell megküzdenie. A Jani - Valentin párharc pénteken, komoly csatározások, után Jani 1,1 mp-es győzelmével ért véget, lesz miért izgulnunk szombaton.

Janiék mellett másik magyar párosunk is remek napot tudhat maga mögött, a Peugeot 206 RC fedélzetén Takács Gábor és Nyéki József egyperces előnnyel vezeti az N3-as kategóriát, az abszolútban pedig az előkelő 16. helyen zárták a napot

A magyarok felettébb izgalmasnak ígérkező befejező napját nyomon követheted a versenyajánló rovat gyorslinkein vagy lentebb, az angolosok pedig meghallgathatják Dienes Babszi nap végi nyilatkozatát.

Croatia Delta Rally eredmények | Dienes Babszi péntek esti nyilatkozata angolul (mp3)
Képek a hivatalos tesztről

Fri