Szilágyi Janiék EB futammal kezdenek!

Május 26.
Szilágyi Jani és Dienes Babszi EB futammal kezdi a szezont a Horvát Nyílt Nemzetközi Bajnokságban. A 36. Croatia Delta Rallye ezúttal is komoly erőpróbának ígérkezik a maga 742 km össztávjával és 246 km gyorsasági kilométerével.

A már megszokottnak mondható hosszú verseny alapvetően a már megszokott gyorsasági szakaszokon zajlik, szerepel köztük a 32 és 24 km-es híres Budinjak és Sljeme is, melyek mindig meghatározóak voltak az előző években. Ezeken a szakaszokon a nagy szintkülönbség és a változó időjárási körülmények szokták megtréfálni a mezőnyt.

Azt a mezőnyt ahol ismét olyan nemzetközileg ismert nevekkel találkozhatunk, mint Corrado Fontana, Luca Betti, Giandomenico Basso, Michal Solowow és Krum Donchev, de Juralj Sebalj és a horvát élmezőny is képviselteti magát.

A verseny csütörtökön este kezdődik 2 szakasszal, várhatóan sötétben, majd pénteken a szlovén határ környéki szakaszokkal folytatódik. Szombaton visszatérnek Zágráb mellé és a várost körülölelő hegyekben folytatják a versenyt.

Jani: Jóval kevesebb idő volt tréningezni, ennek ellenére a lehetőségeket maximálisan kihasználtuk és úgy érzem sikerült a tavalyi itiner alapján jól felfrissíteni az emlékeinket, már ami a pályák feldolgozását, illetve az itinert illeti. A versennyel kapcsolatosakat inkább elfelejteni szeretnénk, nem hagyott bennem túl kellemes emlékeket a mezőny után kocsikázás.

Jóllehet a 8 db S2000-es és még jó néhány helyi pilóta mögött most sem lesz túl rózsás a helyzet, de mindenképpen jobb érzés mint tavaly. Ennek a versenynek mindig is meghatározó szerepe volt a bajnokságban, ezért az itt szerzett pontok igen értékesek, ebből próbálunk minél többet begyűjteni. Tizennégyen vagyunk az N4-ben, ennek több mint a fele S2000-es autó így túl sok hely nincs ami kiadó lenne a Mitsuknak, de majd kiderül.

Talán nem lesz annyira nagy a forróság, a gumik kicsit jobban bírják a hosszú szakaszokat és az esőzés pedig akkor jön amikor már felraktuk a vizes gumikat. Igazából ez egy annyira hosszú verseny, hogy bármi megtörténhet ezért nem merek jósolni még magunkat illetően sem.

Köszönet partnereinknek:
Schneider Írószerek, Victoria Office Products, Miller & Morrison, Kókai Tömítéstechnikai Kft., Transdanubio'96 Kft., K+F Tanácsadó Kft., Baumidex Kft., A-Z Holding Kft., Monty Sro.

Stille ASE