Hatodik győzelmére gyúr Loix

Május 26.
Freddie Loix teljes erőbedobással készül következő IRC futamára, az Ypres Rallyra. A számára hazai futamnak számító rendezvényen Kris Meeke legyőzése a cél, hiszen az összetett ponttáblázatban mindössze 2 pont választja el a belgát a brittől. Az esélyei megvannak, hiszen a 2008-as szezonban a belgiumi verseny győztese Loix volt.

A májusi Sata Rally-ig Loix vezette a ponttáblázatot, azonban az elért negyedik helyével két ponttal Kris Meeke kerülhetett az élre.

Az esélylatolgatók Freddie-t tartják abszolút befutónak, azonban Kris is mindent meg fog tenni a győzelemért, nemhiába vezeti az IRC bajnokságát.

"Annyi előnyöm van Krisszel szemben, hogy a legkedveltebb futam a számomra, illetve 12 hónappal ezelőtt győztesként zárhattam. Hatalmas csaták lesznek a következő hónapban, az biztos - 2008-ban sem volt egy nyugodt percünk a verseny idején” - mondta el Loix, aki, Nicolas Vouilloz csapattársaként, tavaly a Kronos csapat színeiben vihette haza az első helyért járó serleget.

A belga öt alkalommal nyerte meg hazai versenyét. Idén azonban egy új feladat is jutott a számára, hiszen új navigátorával a közös összhang megtalálásán dolgoznak. A jobb oldalon Frederic Miclotte fog helyet foglalni.

"Navigátorommal az Azori-szigeteken már próbálkoztunk igazi párost alkotni, azonban a júniusi versenyen ezt még tovább csiszolhatjuk majd, hogy igazi csapat lehessünk.”

Duval újra Skodában
Három Fabia Belgiumban
Megállíthatatlan Meeke

Lara