Futamgyőzelem 13 évesen

Május 18.
A múlt heti Versenyeredmények rovatunkban mi is beszámoltunk Sean Gelael, Indonéz Junior Bajnoki győzelmeiről, épp csak azt nem tudtuk, hogy a srác még csak 13 éves!

Sean Gelael, mint minden 13 éves kissrác, hétköznapokon az iskolapadot koptatja, egyvalamiben azonban különbözik, hétvégenként raliautóba pattan, és őrült száguldásba kezd. Gondolhatnánk, beugrik apuci mellé a jobb egybe, ennyi idősen sok súlya nem lehet, ennél fogva tökéletes navigátor válhat belőle. Igen, tavaly még Sean is így kezdte, előbb a Prodrive főállású tesztpilótáját, Dave Maslen-t segítette a jobb 1-ből, majd a korábbi ausztrál és Ázsia-Óceánia bajnokkal, Cody Crockerrel két futamgyőzelmet szerzett az indonéz bajnokságban. Sean türelmetlen gyerek lehet, nem bírt magával és idén már csak egy versenyen bírta olvasni az itinert, kormányt ragadott és a másik oldalon folytatta pályafutását.

Sean pilótaként az Indonéz KFC Junior Bajnokság első állomásán, a Jakarta Rallyn debütált, nem is akárhogy. Arrafelé a két versenynap külön kerül értékelésre, és Sean azt a bravúrt hajtotta végre, hogy mindkét nap magabiztos előnnyel szerezte meg a győzelmet. Ebben a Prodrive indonéz partnere, a Serge Motorsport volt a partnere, akik egy VB-s specifikációjú Impreza N15-öt raktak alá.

Seannak volt kitől örökölni a versenyzői vénát, édesapja, Ricardo Gelael navigátorként jelenleg az indonéz bajnoki cím védője.

Fri