Háromból-három!

Május 18.
A Suzuki Team Hungary párosa, Ollé Sasa és Czakó Janek ismét a győzelemért járó pontokkal térhetett haza a Magyar Rali Bajnokság legutóbbi futamáról. A harmadik nyertes viadallal előnyük tovább nőtt...

Ollé Sasa- Czakó Janek: "Már a Salgó-Gemer rali első napján nagyokat küzdöttünk Pálinkás Zsoltiékkel. A három szlovák gyorsaságiból kettőn egálokat mentünk, de volt egy, ahol sikerült előnyt szereznünk. A nagyon tempós, nyújtott kanyarú 18 kilométeres szakaszon, úgy írtuk fel a pályát, mintha a gyorsasági szakágban autóznék: volt olyan kanyar, amit el kellett rontanunk azért, hogy a következő kettő jól sikerüljön. Így a szombati utolsó pályán kilenc másodpercet adtunk Zsoltiéknak, tizenegy másodpercre növelve a különbséget. A mai napon a csatát a magyar szakaszokon folytattuk, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen előnyre teszünk szert. Zagyvaróna-Cereden régen jól mentünk, ezért erre külön készültünk, ami az eredményeinken is látszódott. Szerencsére felraktuk az új gumikat, így sikerült abszolút 10. időt mennünk. A tempót próbáltuk végig tartani, a gumik eléggé elhasználódtak, de nem adtuk fel... Pár szakasz után, már 32 másodpercre nőtt a különbség a javunkra, így már nem siettünk, hiszen abszolútban úgy sem tudtunk volna előrébb lépni.

Az autó futómővét folyamatosan állítgattuk, hiszen mindegyik szakasz teljesen különböző minőségű volt. Janek jól megtanulta a futómő beállításait, emellett állítottuk a lengéscsillapítót is, ami az eredményeinket nézve, nagyon sokat jelentett. Az eső végig kísértett minket, de hál’ Istennek az időjárás most is kegyes volt hozzánk. Nagyon jó verseny volt, kíváncsian várjuk a folytatást, hiszen jönnek a murvás versenyek!”

Suzuki Team Hungary