Rajt-cél győzelem

Május 18.
Háromból két elsőség és egy második hely - ez a mérlege három futam után a Herczig Norbert - Baranyai László kettősnek. A Subaru Rally Team Hungary párosa idei második győzelmét szerezte a Salgó Ralin, közel 1 perces fölénnyel, ráadásul végig vezetve.

Herczigék rögvest az első gyorsaságin abszolút időt autóztak a Subaru Impreza WRC-vel, és szombaton a hatból öt gyorsaságit nyertek.

"Nagyon komplex verseny volt, ami rendkívül komoly felkészülést igényelt a logisztika és a pályafeldolgozás szempontjából. Két országban, három helyszínen zajlott a verseny. Pénteken Ózdon rendezték a prológot, szombaton a szlovákiai Revúca, vasárnap pedig Salgótarján környékén köröztünk. Az első igazi versenynapon 43 másodperces előnyt gyűjtöttünk az ismeretlen pályákon, aminek nagyon örültünk. Úgy gondolom, ez azt bizonyítja, jól tudunk itinert készíteni, és jól tudunk menni az ismeretlen gyorsaságikon” - összegzi a szombati történéseket a pilóta.

A páros vasárnap sem vett vissza saját tempójából, sőt tovább növelve az előnyt végül közel 1 perces fórral diadalmaskodott a bajnokság harmadik futamán.

„A hatból három szakaszt nyertünk a zárónapon. Ennél gyorsabban nem lett volna értelme autózni, a saját tempónkat diktáltuk. Az egész versenyen egyetlen kalandunk volt: átmentünk egy lassítón. Egy bukkanót követően belógott az útra egy gumibála, amit eltaláltunk, de a Subarunak nem lett semmi baja. Az Aimont Racing Team ismét nagyszerűen felkészített autót biztosított, ami végig kitűnően üzemelt” - mondja Herczig.

Norbinak ez volt pályafutása negyedik abszolút elsősége, míg navigátorának a második siker. A bajnokságban listavezető páros ezzel zsinórban második győzelménél tart, és az összetettben 8 pontra növelte előnyét.

"Most egy kicsit a pihenésé lesz a főszerep: kifújjuk magunkat, rendezzük sorainkat, majd elkezdjük a felkészülést az évad első murvás viadalára, a BFGoodrich - Veszprém Ralira. Nem ülhetünk a babérokon, mert ott is komoly ellenfelek várnak ránk. A lényeg, hogy július elején ismét támadunk!”

Subaru Rally Team Hungary