Pethőnek három megforgáson múlott a dobogó

Május 18.
Háromszor forgott meg Pethő István és Bacigál Igor a Salgó-Gemer Rali utolsó körében, amellyel a dobogós helyezésért vívott küzdelmük véget is ért, és az ötödik helyen fejezték be a versenyt. Ezzel a bajnokságban is az ötödik helyen állnak, mindössze négy pont hátránnyal a második helyezetthez képest.

Pethő István: - Az első nap kicsit meglepő volt. Az első gyorsaságin megtapasztaltuk, hogy milyen hó nélkül havon autózni. Annyira kihordásos, nedves volt a pálya, hogy borzasztóan csúszott az autó. A második gyorsaságira kezdtünk (Bacigál) Igorral összeszokni, a harmadik széles, hegyi pálya viszont nem jött be.

- A második körre sikerült egy kicsit gyorsulni, és az ORB negyedik helyén zártuk a napot. Másnap próbáltuk a hátrányunkat ledolgozni, a harmadik gyorsaságira meg is előztük Trencsényit és feljöttünk a harmadik helyre, de nagyon kellett figyelni Osváth-ra is, mert komolyan támadott mögöttünk.

- Az utolsó körre nem raktam fel új gumit, mert spórolni akartam. Most már tudom, hogy nem kellett volna. Cereden kétszer is megforogtunk, és Trencsényi és Osváth is megelőzött. Kb. húsz másodpercet veszítettünk a két megforgással. Ezzel el is dőlt, hogy ötödikek leszünk. Az utolsó előtti gyorson megint csak megforogtunk, de ott csak három másodpercet hagytunk bent.

- Az ötödik helyezés ebben a mezőnyben nem rossz. Az év elején azt a célt tűztük ki, hogy az első ötben legyünk, ezt eddig mind a három versenyen tudtuk hozni. Most azonban egy kicsit mérges vagyok magamra, mert az én hibámból buktunk el egy dobogós helyezést, amivel a bajnokságban is dobogós helyen állhatnánk.

- (Bacigál) Igorral ez volt az első közös versenyünk, szerintem nagyon jól navigált, hamar összeszoktunk, ebből semmilyen hátrányunk nem származott. Az autón egy új beállítást próbáltunk ki, ami jónak bizonyult, úgyhogy az autó is tökéletes volt. Ezúttal a sofőr hibázott.

- Nagyon örülünk csapattársaink, Balogh Jani és Zentai Kornél második helyezésének, és hogy az általunk felkészített Mitsubishijük hibátlanul ért célba.

Az Országos Rali Bajnokság állása három futam után*:
1. Hadik-Juhász 63, 2. Asi-Pikó 48, 3. Trencsényi-Trencsényi 48, 4. Osváth-Farnadi 46, 5. Pethő-Rubóczky 44, 6. Balogh-Bahor 31, 7. Ollé-Czakó 24, 8. ifj. Tóth-Patkó 21
*Nem hivatalos.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, International Logistic Gateway, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Metrirep Kft, Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Trans Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, "Hunyadi" Zrt, Mobilis 2000 Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft.

Dynamic Rally Team