Hering megküzdött magával az ötödik helyért

Május 18.
Leginkább saját maga volt az ellenfele Hering Gyulának a Salgó–Gemer Ralin, aki pályafutása legrosszabb formáját fogta ki. Elmondása szerint sokkal jobban meg kellett küzdenie a mostani ötödik helyért, és egyáltalán a célba érkezésért, mint az egri vagy a miskolci második helyért. A küzdelemnek meglett az eredménye, hiszen a magyar A7-es bajnokságban a második helyen, míg a szlovák A7-es bajnokságban az első helyen áll navigátorával, Spitzer Gáborral.

Hering Gyula: - Borzasztóan rossz formában voltam a hétvégén. 86 óta versenyzem, de ilyen még nem fordult elő velem, sem a sportban, sem pedig az élet más területén, hogy agyilag ennyire le legyek fáradva, és ne tudjak odafigyelni.

- Azt sem tudtam, hogy hol járok. Volt egy szakasz, ahol bal egy után következett egy jobb négy. Én már a bal egyben elkezdtem visszakapcsolni negyedikbe, pedig azt a kanyart még hatodikban is el lehetett volna fordulni.

- Amikor pedig Szlovákiából jöttünk haza etapon kétszer is előfordult, hogy nem a főútvonalon akartam továbbmenni. Már a tréningen is éreztem, hogy nem sikerült tökéletesen feldolgozni a pályákat, de a verseny katasztrofális volt. Nagyon komolyan kellett küzdenem saját magammal, hogy célba tudjunk érni.

- A két második helyünk, és az után, hogy Miskolcon még vezettünk is, az ötödik helyezés csalódás lehet, de én nagyon nagy eredménynek tartom, ahhoz képest, ahogy végig versenyeztem a hétvégét.

- A magyar bajnokságban ugyan elvesztettük a vezető helyünket az A7-ben, de a másodikat megtartottuk, a szlovák bajnokságban pedig továbbra is vezetjük az A7-et. A következő versenyünk a Veszprém Rali lesz, aztán egy kicsit besűrűsödik a program, mert megyünk Vizin Laci bácsival az Ypres Ralira, utána pedig szlovák és magyar futamok lesznek felváltva.

- Köszönöm mindenkinek a segítséget, amit a hétvégén kaptam, a szurkolóktól pedig elnézést kérek, amiért csalódást okoztam nekik.

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Spizter Gábor