Balogh Jani abszolút második

Május 18.
Pályafutása legjobb abszolút helyezését érte el Balogh János és Zentai Kornél a Salgó-Gemer Ralin, ahol másodikok lettek. Baloghnak ez volt az idei első olyan versenye, amelyen probléma nélkül, a saját tempóját tudta autózni, és bár a mátrakeresztesi cél utáni kanyarban ő is kicsúszott, szerencséjére nem esett le a partoldalon, így egy kis tologatás után időveszteség nélkül folytatni tudta a versenyt.

Balogh János: - Majdnem oda lettünk. Az első mátrakeresztesi gyorsasági végén már az egyenesben kellett volna fékezni, de én át akartam tolni a célon. Féktávon elúszott az autó keresztbe, és a jobbos kanyarban berepültünk a bokrokba. A partoldal szélén állt meg az autó. Mi nem is láttuk, hogy egy húsz méteres szakadék van mellettünk, csak amikor a nézők próbáltak kitolni minket, akkor szóltak, hogy ne tolassunk tovább, mert leesünk. Az autó alján volt egy kis sérülés, de mivel mindez a cél után történt, nem okozott időveszteséget. Ezúton is köszönöm a szurkolóknak, hogy kitoltak minket, mert nélkülük nem értünk volna célba.

- Az első napon, Szlovákiában nagyon meg voltam illetődve. Miskolcon borzalmas volt a beállításunk, és bár a verseny előtti teszten sokat javítottunk a BOS lengéscsillapítókon, végül visszatettük a Reigereket. El kellett telnie egy kis időnek, mire visszajött a bizadalmam az autó felé.

- Az első kör végére egy kicsit eltaktikáztam magam a gumikkal, túlságosan is elmelegítettem őket. A második körre meg túlságosan is vigyáztam rájuk. Másnap a magyar pályákon már sokkal felszabadultabban tudtam versenyezni, elhittem, hogy az autó meg tudja csinálni. Tudtunk egy kicsit ötletelni is. Ilyen jól még nem éreztem magam az autóban aszfalton. Azt hiszem, hogy jó úton járunk, innen már lehet fejlődni. A második helyünknek nagyon örülünk, már éppen ideje volt, hogy el kezdjünk felzárkózni a bajnokságban.

Az Országos Rali Bajnokság állása három futam után*:
1. Hadik-Juhász 63, 2. Asi-Pikó 48, 3. Trencsényi-Trencsényi 48, 4. Osváth-Farnadi 46, 5. Pethő-Rubóczky 44, 6. Balogh-Bahor 31, 7. Ollé-Czakó 24, 8. ifj. Tóth-Patkó 21

*Nem hivatalos.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Trans Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, "Hunyadi" Zrt, Mobilis 2000 Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, International Logistic Gateway, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Metrirep Kft, Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft.

Dynamic Rally Team