A második helyünket hagytuk az erdőben

Május 16.
A pénteki diadal után a Salgó-Gemer Rally első versenynapja nem kedvezett a Synergon Turán Motorsport csapatának. Turán Frigyes és navigátora, Zsiros Gábor az első gyorsasági szakaszán lecsúszott az útról és a 75. helyre tudott csak visszajönni. Kiváló versenyzéssel végül a magyar értékelésben a hetedik helyen futottak be a Peugeot 307 WRC-vel.

„Az első "erdőjáró” szakasz után, az összes gyorsasági második helyen zártuk” - mesélte Turán Frici. „Azért is fáj nagyon a szívem, mert a csúszással most már biztos, hogy a második helyünket hagytuk az erdőben.”

"A nézők azonnal segítségünkre siettek, ahogy meglátták, hogy bajba kerültünk” - vette át a szót a navigátor. "Az autó azonban meg sem moccant, mert az alja felült és a kerekek hiába forogtak, nem tudták megmozdítani a kasztnit. Már majdnem keresztet vetettünk a versenyre, amikor a nézők szóltak, hogy ha pár métert tolatunk, vissza tudunk kerülni az aszfaltra. Így tettünk, s ugyan két és fél perces plusszal, de folytathattuk a versenyt.”

Friciék bíznak abban, hogy a holnapi, már hazai útvonalon zajló versenynap kedvez majd nekik.

"Próbáljuk a legjobbat nyújtani, sietnünk kell, hiszen minden pont számít. Gáborral értékelünk, egyeztetünk, aztán pihenünk, hogy holnap friss aggyal, teljes gőzzel állhassunk rajthoz.”

Holnap folytatódik a küzdelem a legjobb helyezésekért, 10 óra 28 perckor indul a rajt a Zagyvaróna-Cered/1 gyorsasági szakaszon.

Synergon Turán Motorsport