Turánék nyerték a Salgó-Gemer Rally prológját

Május 15.
A szombati szlovákiai gyorsasági szakaszok előtt, a lehető leglátványosabb és legeredményesebb prológját produkálta a Synergon Turán Motorsport versenyző párosa. Turán Frigyes és Zsiros Gábor egyedüli versenyzőként tudott egy perc alatti idővel beérni a célba.

Salakporban és benzingőzben úszott az ózdi stadion, amikor a Synergon Turán Motorsport versenyzői csúcsautójukkal begördültek a küzdőtérre. A legjobbak között bemutatkozó Turán-Zsiros duó Peugeot 307 WRC-je elképesztő népszerűségnek örvendett az ózdi „közönségtalálkozón”.

"A rajt utáni első kanyarban már éreztük, hogy jobbak a beállítások, mint az előző versenyen” - mesélte lelkesen a prológ sikere után Turán Frigyes. „Remekül működtek azok az elképzelések, amelyeket a mérnökeinkkel az új differenciál-mű programmal kapcsolatban találtunk ki. Így sikerült tökéletesen hibamentes prológot autóznunk. Egyszer talán némileg lecsúsztam az ívről, de ez az eredmény tükrében talán nem is fontos. Mi voltunk ugyanis az egyetlen csapat, akinek sikerült egy perc alatt teljesítenünk a feladatot. Az 59.58-as idővel másodperceket vertünk a többiekre.”

Frici és Gábor a győztes prológ után még nagyobb várakozásokkal áll a szombati verseny előtt. A pálya áttanulmányozása alapján azt mondhatják, a Salgó-Gemer Rally útvonala kifejezetten szimpatikus nekik.

„A magyar oldalon már ismerős aszfaltcsíkokon autózunk, sőt, a Zagyvaróna-Cered közötti gyorsasági a legkedvesebb szakaszom, így egész biztosan nem spórolok majd a gázzal” - ígérte a pilóta.

A fiúk remélik, hogy ezúttal sem egészségügyi, sem pedig technikai gondok nem nehezítik meg az életüket, s úgy tudják gyűjteni a pontokat, hogy a jelenlegi, bajnokságbéli ötödik helyükről előrébb léphetnek.

Synergon Turán Motorsport