A pálya széléről szemlélődünk!

Május 15.
Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás: "A szoros versenynaptár csupán három hetet adott nekünk a felkészülésre. Így a miskolci bukásunknak "köszönhetően” ezt a versenyt ki kell hagynunk, hiszen nem lett kész a Mitsubishi. Tegnapelőtt jártam kint a műhelyben akkor még darabokban volt az autó, így nem láttam értelmét az indulásnak. Az utolsó pillanatra, nagy rohanásban talán kész lett volna a kocsi, de nem jutott volna időnk tesztre, nem tudtuk volna jól beállítani. Sajnálom, hogy a szlovákiai pályákra nem jutunk ki, azok igazi versenypályák, biztos, hogy rengeteget tanultunk volna!

Az esés úgy érzem nem hagyott bennem mély nyomokat, igaz azóta még nem ültem versenyautóban, nyilván akkor fog igazán kiderülni. Nem vagyok az a típusú ember, aki ezen elkezd gondolkodni, morfondírozni. Bizakodva várom a Veszprém ralit, hiszen a murva alapból jobban fekszik nekem, jobban szeretek rajta menni. Könnyed, jó hangulatú futam, azzal nem lesz gond. Ráadásul az a verseny, mindenki számára az idei év első murvás futamát jelenti, így kiegyenlítettebbek a viszonyok...

A bajnokság szempontjából a verseny kihagyása nem jó döntés, hiszen csak egy futamot lehet mínuszolni. Az én szempontomból sem ideális, mert szükségem van arra, hogy minél több kilométert menjek. Mivel még nem vagyok elég tapasztalt versenyző, így minden ilyen kimaradt verseny, óriási hátrányt jelent számomra. Már most szeretném tervezgetni a jövő évemet, ahhoz pedig jó lenne tudni, a Szövetség álláspontját, hogy jövőre mehetnek-e WRCk vagy sem. A pálya széléről fogok szurkolni az összes versenytársamnak és kívánok nekik és a szurkolóknak egy nagyon jó hangulatú és balesetmentes versenyt!”

Baksay-Szabó Ádám - Géczy Tamás