Először egyessel

Május 14.
Egyes rajtszámmal, ketten, három helyen. A listavezető Herczig Norbert és Baranyai László pályafutásuk során először indulhatnak egyes rajtszámmal. A bajnokság harmadik futamát - némileg rendhagyó módon -három helyszínen bonyolítják.

Pénteken az ózdi salakpályán rendezendő prológon pörög a Subaru Rally Team Hungary legénysége, szombaton a szlovákiai aszfalton, vasárnap pedig klasszikus pályákon, a Salgó Rali megszokott gyorsasági szakaszain autózik a páros.

"Elég komplex verseny lesz” - kezdte mondandóját a pályabejárást követően Herczig Norbert.

"Nagyon jó, ám nehéz pályákat jelöltek ki a rendezők. Komoly logisztikai munkát igényel a három nap megszervezése, hiszen a verseny három helyen zajlik. Szombaton Revúca környékén száguldunk majd, és az ottani gyorsaságik közül az első meglehetősen technikás. Erdőben vezet, gyakorlatilag egy nyomvonalon, ami azt jelenti, hogy nem lehet hibázni, mert az nagyon sokba kerülhet. A második illetve a harmadik szakasz már jobban hasonlít a magyar pályákhoz, mert szélesebb, dobálós, és sokat mehetünk majd végsebességen. Vasárnap visszatérünk a klasszikus gyorsasági szakaszokra, melyek közül csak egy számít ismeretlennek, a kazárin soha nem mentünk még versenytempóban.”

Az Aimont Racing Team, a Subaru Impreza WRC-t felkészítő olasz csapat kisebb változtatásokat hajtott végre az autón, és természetesen tesztelési lehetőséget is biztosít, méghozzá nem is akárkivel.

"Az Aimont Racing Team ismét tökéletesen felkészített versenygépet hoz Magyarországra. Az autó futóművén történt kisebb változtatás, amit a teszten ki is próbálunk. Az olaszok elsőszámú pilótájával, Piero Longhival fogunk tesztelni, aki háromszoros abszolút olasz bajnok, a rali Európa-bajnokságon ért el kiváló eredményeket, világbajnoki futamon pedig volt már pontszerző is. Külön öröm, hogy vele állítjuk be a Subarut, biztosan lesz majd néhány hasznos tanácsa.”

Herczigék abszolút jól kezdték az idényt: Egerben a dobogó második fokára, második nekifutásra pedig a tetejére jutottak. Miskolcon együtt ünnepelhette a csapat az idei első futamgyőzelmet, és ezzel a bajnoki pontversenyben is az élre állt a Subaru Rally Team Hungary párosa.

"Szeretnénk az első két versenyen mutatott formánkat átmenteni. A pályabejáráson sikeresen kihasználtuk az idő adta lehetőségeket, és úgy érzem, újfent becsülettel felkészültünk a versenyre. Életünkben először autózunk egyes rajtszámmal, ami akár teher is lehetne, de ránk leginkább ösztönzőleg hat.”

Subaru Rally Team Hungary