Jól sikerült a főpróba!

Május 13.
Hasznosan töltötte idejét a hétvégén Szilágyi Jani és Dienes Babszi Vigántpetenden. A hónap végi INA Delta Rally-ra készülve tesztversenynek szánták ezt a futamot és elmondásuk szerint a "foglalkozás elérte célját". Remek hangulatú és rendezésű futamon sikerült biztonságos körülmények között próbálgatniuk az autó beállításait és a hosszú szünet után kicsit visszarázódni a versenyzésbe.

Jani: Remek kis versenyen vagyunk túl, amiért jöttünk azt maximálisan végig tudtuk csinálni. Valójában két feladatom volt, először is menni a kocsival - amihez már elég régen volt szerencsém -, másodszor pedig a beállításokat szerettem volna finomítani.

Az első körben még igen gyorsan érkeztek a kanyarok, de utána egyre kevésbé hatott újdonságnak az élmény. Erre is számítottam, hiszen a hosszú szünet után ez a normális. Kiderült, hogy az autónk jól működik, meg van az ereje és a beállításokkal kellett csak foglalkoznom. A végére már kezdett olyanná válni az autó mint amilyennek én szeretem, de a zágrábi verseny pályái azért más minőségűek így oda még majd áthangoljuk egy kicsit.

A lényeg, hogy jól éreztük magunkat, mert volt értelme ide jönni és szándékunkban áll még hasonló versenyeken gyűjteni a tapasztalatokat. Mostantól csak az INA-ra koncentrálunk, mivel ez a leghosszabb futam a bajnokságban és biztos, hogy megint másfeles szorzóval számolják, hatványozottan fontos, hogy jól sikerüljön a verseny. Remélem a tavalyi futamunkat - mikor csak a mezőny után engedtek el minket - egy igazi versenyzéssel kitörölhetjük az emlékeinkből.

Köszönet támogatóinknak: Schneider Írószerek, Victoria Office Products, Miller & Morrison, Kókai Tömítéstechnikai Kft., Transdanubio'96 Kft., K+F Tanácsadó Kft., Baumidex Kft., A-Z Holding Kft., Monty Sro.

Stille ASE