"Szeretnénk lőtávolba lenni"

Május 13.
Kis Érdit nem érte váratlanul a szakítás, hisz abban hogy mindez nem végelges, ott lesz a Salgón és szeretne lőtávolon belül maradni. Tibivel beszélgettünk.

Mennyire ért váratlanul, hogy két verseny után el kell búcsúznod a Subarutól?

- Abszolút nem. Már a második verseny után éreztük, hogy kellene egy tőkeerős szponzor, amire voltak ígéretek, de sajnos az ígéret csak ígéret maradt. Mondtuk is Eriknek, hogy nem látjuk, hogy lesz, mint lesz. Eriknél eközben képbe kerültek új bérlők az autóra, aminek az lett a vége, hogy most Turi Tomi megy az autóval. Természetesen egyáltalán nem haragszom Erikre, megértem a döntését. Békébe megbeszéltük a dolgot és ezen a versenyen most úgy néz ki, hogy nem együtt fogunk versenyezni.

- Azt is látni kell, hogy nem egyszerű feladat háromhetente összeszedni ennyi pénzt, várható volt, számítani lehetett rá, hogy valaki nem fogja bírni, sajnos mi voltunk a leggyengébb láncszem.

Hogyan tovább?

- Még most se tudom pontosan megmondani, az biztos hogy a cseh Profiko csapat egyik Skodájával, vagy egy Octavia vagy egy Fabia WRC-vel. Mindkettő épül, az egyikhez váltót várnak a másikat most rakják össze, amelyik elkészül, azzal támadunk.

A Profikoval hány versenyre állapodtatok meg?

- Egyelőre erre az egy versenyre állapodtunk meg. A bajnokságban most lesz egy kis szünet, meglátjuk hogyan sikerül rendezni sorainkat.

A közleményedből nekem az jött le, hogy a szakításotok a Korda Racinggel nem végleges.

- Nem, egyáltalán nem. Szeretnénk még együtt dolgozni Erikékkel, mert én magyar csapatnál rég éreztem magam ilyen jól! A kettőnk közti viszony ugyanolyan mint volt, csak az anyagi lehetőségünk most nem engedi meg, hogy ezzel az autóval menjünk. Az már biztos, hogy vannak olyan szponzorok, akik a második félévben lépnek be hozzánk, bizakodva várjuk mit hoz a jövő!

Mire számítasz a Salgón?

- Mivel elég szoros a bajnokság az elejéből mindenki a toppon fog autózni. Természetesen mi is húzósan szeretnénk menni, de látni kell, hogy nem mi leszünk az elsőszámú esélyesek, mert bár korábban elég jól tudtunk vele menni, a technika nem mai csirke. Egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel ott lehetünk a dobogó közelébe, de szerintem az elejéből valaki hibázni fog és akkor mi szeretnénk lőtávolba lenni. Mindenképp pontokat kell gyűjtenünk a bajnokságba, ki tudja, hogy nem marad e el verseny, mint ahogy két éve is elmaradt.

Tibi, köszönöm a válaszokat, sok sikert a folytatáshoz!

Fri