Pörög az óra

Május 12.
Őrült iramban pörög az óra, na meg a kilométer számláló a Synergon Turán Motorsport csapata számára a közelgő Salgó-Gemer Rally előtt. Turán Frici és Zsiros Gábor a szezon harmadik, s nem mellesleg a legőrültebb tempót megkövetelő versenye előtti hajrában minden követ megmozgatnak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a magaslati pályákon.

Utazás, tesztelés, tréning - így fest a következő pár nap forgatókönyve a Synergon Turán Motorsport versenyzőpárosának. A Turán Frigyes - Zsiros Gábor duónak minden egyes perce be van táblázva a bajnokság harmadik versenye előtt. A Bozian Racing Team által biztosított Peugeot 307 WRC kedd reggel elindult Lyonból, hogy szerda este a fiúkhoz hasonlóan csúcsformában landoljon Szécsényben a Salgó-Gemer Rallye vidékén.

"Általában az adott versenyt megelőző hétvégén tréningezünk, most viszont más a helyzet, a tréningre szánt időből kell majd lecsípni a tesztelést is, így tényleg elég pörgős lesz a hét hátralévő része. Kedd este utazunk Szécsénybe, ahová az autó is befut szerdán. Szerdán pályafelírás, csütörtök délelőtt tesztelünk, majd pályát írunk, közben pedig a csapat megcsinálja a Peugeot-n az utolsó ellenőrzéseket, beállításokat. Pénteken szeretnénk szórakoztatni a közönséget az ózdi salakon, azután pedig irány Szlovákia, ahonnan szombaton rajtolunk”- magyarázta Frici.

”A szlovák pályákról csak kevés információnk van, ezek viszont mind arról szólnak, hogy igen gyors és változatos minőségű pályák várnak ránk. A magyar oldalon már ismerős aszfaltcsíkokon autózunk, sőt, a Zagyvaróna-Cered közötti gyorsasági a legkedvesebb szakaszom, így egész biztosan nem spórolok majd a gázzal” - ígérte a pilóta.

A fiúk remélik, hogy ezúttal sem egészségügyi, sem pedig technikai gondok nem nehezítik meg az életüket.

”Gábor felépült a torok bajból, de biztos, ami biztos, kiadtam az ukázt, hogy a héten senkivel sem beszélhet, hogy kímélje a torkát - nevetett Frici - Ami a Peugeot illeti, biztos vagyok benne, hogy a Bozian csúcsformában hozza vissza nekünk a kocsit. A múlt évben nagyon szerencsések voltunk, hisz néhány defekten kívül semmilyen problémánk nem volt, idén viszont rosszul kezdődött a szezon: az évadnyitón megadta magát a régi kocsi, s a Peugeot is "bepróbálkozott” Miskolcon, de "kimozgattuk”. Nagyon bízom benne, hogy ezzel, erre az évre letudtuk a technikai bajokat” - bizakodott.

A Synergon Turán Motorsport csapata most a bajnokság ötödik helyén áll.
"Azt csináljuk, amihez értünk. Gyűjtjük a pontokat, meglátjuk, hogy szezon végén ez mire lesz elég!”

Synergon Turán Motorsport