Turi Tamás a Korda Racinggel folytatja

Május 11.
A Korda Racing 2007-es Subaru Impreza WRC-jével tér vissza a 2004-es év abszolút magyar bajnoka, Turi Tamás.

Turi Tamás közel nyolchónapos szünet után tér vissza az Országos Rally Bajnokság küzdelmeihez, a korábbi bajnok a hétvégi Hell Energy Drink Salgó-Gemer Rallyn Chris Atkinson, Petter Solberg és ifjabb Érdi Tibor egykori autóját kormányozza.

Korda Erik: - A Miskolc Rallyt követően nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Érdi Tibiékkel úgy kezdtük el a szezont, hogy volt egy nagyon komoly támogatói ígéretük, ami azonban nem realizálódott. Az elmúlt egy évben Érdiekkel nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki, tényleg családias hangulatban tudtunk együtt dolgozni, de sajnos az üzleti szempontokat nekünk is szem előtt kell tartani, a korábbi feltételekkel már nem folytathattuk tovább. Lelkileg nagyon nehéz volt meghozni a döntést, tényleg nagyon sajnálom, hogy szétválnak útjaink, ezúton is sok sikert kívánok nekik a továbbiakhoz!

- Az elmúlt hetekben több magyar párossal is tárgyalásokat folytattunk, végül Turi Tamással sikerült megállapodnunk, a hétvégi Salgó Ralinak már közösen vágunk neki. Tomit senkinek nem kell bemutatni, nemcsak az egyik leggyorsabb, hanem az egyik legnépszerűbb magyar pilóta, örülünk neki, hogy nálunk folytatja pályafutását.

Turi Tamás: - Döntésünk meghozatalánál nem volt nehéz dolgunk, már régóta szeretnék kipróbálni egy igazán fiatal technikát, a Korda Racingtől pedig egy nagyon jó ajánlatot kaptunk a 2007-es Subaru Impreza WRC-re. Sajnos a téli szünetben egy snowboard balesetben megrándult a vállam, emiatt ki kellett hagynom az első két futamot, még most sem százszázalékos, de már nem várhatunk tovább. Subaruba a tavalyi Mikulás Rallyn ültem először, ugyan az egy 2001-2002-es fejlesztésű modell volt, murván az is nagyon-nagyon tetszett, nagyon kezes autó volt, úgyhogy nagy izgalommal várom az első kilométereket. A Salgó Rally előtt tartunk egy tesztet, ahol a Prodrive mérnökével szeretnénk megtalálni az ideális beállításokat. Konkrét eredménybeli elvárásunk nincs, de természetesen szeretnénk kihozni magunkból és az autóból is a maximumot, a hétvégén kiderül, mire lehetünk együtt képesek.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing