"Jó vonatra szálltunk"

Május 10.
Két egység ért célba a Szalay Dakar Team járművei közül a Kapuváron megrendezett viadalon. A mai napra három szakasz maradt a szervezők tarsolyában, melyek közül kettő ugyanaz volt. Igazából a tegnapi két útvonalat írták ki mára is, csak az útirányt fordították meg. Azt hinnénk, hogy az nem számít, a versenyzők már jártak a pályákon kétszer is, de mégis bekerültek a forgatókönyvbe nem várt eltévedések is a sok sunyi kanyar és elágazás miatt.

Elsőként a Rónai Péter-Galambos Tamás egység ért be a szervizparkba, ők T1 kategóriában indultak, míg Somfai Mátyás és Somfai Imi H-csoportos versenyzőként a mezőny végén rajtolhatott csak el. Rónai Péter elégedetten nyilatkozott, hiszen elérték céljukat, ami nem volt más, mint a teljes versenytáv teljesítése, de emellett összeszedtek egy kategória második helyezést is: "Örülünk, hogy beértünk a célba, mert ez volt a második versenyünk. Még csak a tanulószakaszban vagyunk, de már van összehasonlítási alapunk, és a pályák messze nehezebbek voltak, mint Derecskén. Az mindenképpen könnyebbség nekünk, hogy a pályák ismétlődnek, mert így könnyebben tanulunk. Néhány kisebb eltévedésünk volt csupán, de főleg annak köszönhetően, hogy a méterszámlálónkkal problémáink voltak és ennek ellenére azt hiszem, Tamás különösen jól navigált. Minden verseny egy állomás, ahol egyre több információ és tapasztalat ragad ránk, és úgy tűnik, hogy jó vonatra szálltunk fel. Köszönünk mindent a csapatnak és az is sokat segített, hogy barátaink szurkoltak nekünk a pálya szélén."

A fehér Opel Antarával versenyző Somfaiék szintén második megmérettetésükön vettek részt. Ők H-kategóriában indultak, aminek az első helyén végeztek, ám a páros tagjai most helyet cseréltek. Matyi ült a pilótaülésbe és édesapja, Imre diktálta neki az itinert. Jót autóztak a kétnapos verseny folyamán, bár néha megküzdöttek a porral, mert sokszor utolérték az előttük haladó indulókat. [WINDOWS-1250?]?Nagyon tetszett ez a futam, technikás pályák voltak, sokkal nehezebbek, mint a derecskeiek. Most én vezettem és ez a szerep is nagyon tetszett." - mondta el Somfai Mátyás - "Furcsa ilyen autót vezetni, mert nem kell óvatoskodni, átmegy minden buckán és gödrön. Egyszer egy jobb fordulóban majdnem sikerült felborulni is, először egy kerékre, majd kettőre raktam az Antarát, majd hagytam gurulni, de szerencsére a talpára állt. Apu is belejött a navigálásba, amire szükség is volt ezeken a pályákon."

A csapat Szalay Balázs vezette Opel Antarája ma már nem vett részt a futamon, mert tegnap több alkalommal is leálltak az elektronika problémái miatt, így vezető pozíciójukból kényszerültek feladni a versenyt.

A Rábaköz Kupa nem hivatalos végeredménye:
1. Zapletal 04:01:02, 2. Palik +00:03:31, 3. Korda +00:11:34, ... 9. Rónai +01:29:24.
H-csoport: 1. Somfai 07:39:40

Szalay Dakar Team