Megállíthatatlan Meeke

Május 10.
A brit Peugeot színeiben Kris Meeke újból győzelmet aratott, mellyel nemcsak a Sata Rally Azores győztese lehetett, hanem két ponttal Freddie Loix előtt végezhetett az összetett ponttáblázatban.


Kris Meeke

A 29 éves Kris már a második gyorson átvette a vezetést. Riválisaival igazán nagy csatákat vívtott, azonban a verseny végére a cseh Jan Kopecky jött fel Skodájával a második helyre. 53 másodperces különbség volt közöttük a 17. gyorson - az utolsó, 18. már nem került megrendezésre, etapként teljesítették a versenyben maradt pilóták - a sok vízátfolyás miatt döntöttek így a rendezők.

Sao Miguel szigetén az időjárás nagyban befolyásolta a versenyt, az első napot követően mindössze 37 versenyzőpáros ért be az ideiglenes célba. Meeke előnye ekkor 40 másodperc volt a tavalyi bajnok, Nicolas Vouilloz 207-esével szemben. A franciára nagy nyomást gyakorolt a mögötte folyamatosan jó teljesítményt nyújtó Kopecky.

Az olasz Fiat gyárnak a nagy készülődés és remények ellenére csalódnia kellett - hiszen felfüggesztés gondok miatt Basso búcsúra kényszerült. Anton Alen jó teljesítményt, negyedik - ötödik helyért küzdött Freddie Loix-szal mindaddig, amíg az utolsó előtti gyorson meg nem pördült...

A helyiek közül Fernando Peres bizonyította a versenyre termettségét, hiszen N-es Mitsubishi Evo IX-esével az ötödik helyet szerezte meg az osztrák Franz Wittmann előtt.

Az ötven indulóból a hétvégén 17 autó esett ki. Az egyik győzelemre esélyes versenyző, Juho Hanninen is közéjük tartozik, aki a negyedik gyorson egy sziklafallal találkozott, és a kerekei nem bírták a megmérettetést.

Dobogóban bízik Hanninen
Újra Európában
Belgiumban debütál a Proton

Lara