Újabb kihívás

Május 7.
Ismét eljött a magyar bajnoki megmérettetés ideje, ezúttal Kapuváron és környékén mérik össze gépeik erejét a terepralisok a május 8-10. között megrendezésre kerülő Rábaköz Kupán.

Összesen 23 autós, 4 motoros és 5 quados egység nevezett a futamra, melyek között három Opel Antara RR indul a Szalay Dakar Team színeiben. Csakúgy, mint a Húsvétkor megrendezett derecskei kupán, a Szalay Balázs-Bunkoczi László, a Somfai Mátyás-Somfai Imre, valamint a Rónai Péter-Galambos Tamás kettősök irányításával.

Szalayék az első bajnoki futamot megnyerték és holnap sem kisebb tervekkel indulnak, ismét az első helyezés a cél. Somfaiék helyet cserélnek, ezúttal az apa-fia duó ifjabbik tagja próbál szerencsét a pilótaülésben és édesapja navigál neki. Rónaiék Derecskén debütáltak a versenyautóval, így nem az élmezőnyt célozzák meg, még ismerkednek az Antarával és annak bivalyerős motorjával. Bár a múltkor is így indultak, mégis becsúszott egy kategóriás kupa.

A rábaközi verseny kiírása szerint 395,87 km össztávot kell teljesítenie a mezőnynek, melyből a szelektív szakaszok hossza 309,83 km lesz. Szombaton négy, vasárnap három szelektív vár az indulókra, a szervezők ígérete szerint a terep változatos, kanyargós, gödrökkel és fordulókkal tarkított, azaz minden "kötelező" terepralis elemet tartalmaz, így egy igazán izgalmas hétvégére számíthatunk.

Szalay Dakar Team