Veszélyben a Salgó?

Május 6.
Alig egy héttel a futam előtt komoly feszültség alakult ki a szövetség és a versenyrendezők közt, aminek könnyen lehet, hogy a Salgó Rally issza meg a levét.

A Salgó Rally hivatalos honlapján közzétett információk szerint az RSB kész törölni a magyar bajnokság harmadik állomását, amennyiben a szervezők május 6.-áig nem küldik vissza az aláírt rendezői szerződést. Azt a szerződést, melyet a versenyrendező liga alaposan kifogásol, és amit érthető okokból még egyik fél sem hozott nyilvánosságra. A Rendezői Liga elsősorban azt nehezményezi, hogy a szövetség el kívánja venni a rendezőktől a vagyoni értékű jogok hasznosítását és azokat az RSB fennhatósága alá kívánja vonni, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a versenyek rendezőit.

Csak remélni tudjuk, hogy a fentieknek az lesz a végeredménye, hogy a felek megtalálják a járható utat, égő lenne két ország és fél Európa (a verseny része a Közép Európai Zóna Kupának) rali szerető társadalma előtt, ha egy héttel a rajt előtt a verseny törlésre kerülne.

Az esettel kapcsolatban számos kérdés merült fel bennünk, (hogy vajon mi vezetett oda hogy egy héttel egy verseny rajtja előtt veszélyben a verseny, miért van az, hogy egy olyan Szombathely Rallyt nem lehet megrendezni amit számos osztrák, szlovák, cseh lengyel és horvát szurkoló mellett Manfred Stohl is eljön megnézni, mi az oka annak, hogy lassan évente cserélődik a vezetőség mégis újra ugyanazok az arcok kerülnek elő, mikor jön már el egy generáció, egy új szemlélet ideje, melyben minden érintett fél a sport érdekeit tartja szem előtt, ami nem is lehetetlen, hisz a Magyar Jégkorong Szövetség "személyében" van rá működő példa idehaza is) de mi ezeket a kérdéseket nem merjük megfogalmazni, és ami a legszomorúbb, úgy tűnik nem is lenne sok értelme. Azt azonban nem értjük, ha senkinek sem jó, akkor miért van így?

Törlhetik a Salgó Rallyt?

Fri