Dobogóban bízik Hanninen

Május 4.
A Skoda csapat egyik üdvöskéje, Juho Hanninen bízik abban, hogy a Sata Rallyn a dobogós helyezés valamelyikéért küzdhet - annak ellenére, hogy a szigeten először áll rajthoz.


Fotó: Juho Hanninen

A finn versenyző az idei első versenyén, Monte Carloban vezette a futamot, mindaddig, amíg a kiesők közé nem kényszerült. Május második hétvégéjén 49 nevezővel együtt vághat neki a tizennyolc gyorsasági szakasznak, Fabia S2000-esével.

Az előfutók után elsőként kezdheti meg a küzdelmeket az áhított dobogós helyéért, mely feladat nem lesz egyszerű a számára. A murvás futamon, mint már megszokhattuk, az első 2-3 autó a takarítószerepet tölti be - így Juho, két vetélytársa, Giandomenico Basso és Conrad Rautenbach előtt nem igazán autózhatja ki a maximumot magából - az első napon.

"Nem lesz könnyű a kapott rajtszámommal, de bízom benne, hogy nem fog nagyobb gondokat okozni az elsőként rajtolásom. Egy kicsit hátrányban leszek ugyan, de egy szuper autóval neveztem, mellyel maximálisan elégedett vagyok - így a jó eredmény reménye is megvan bennem” - mondta el a 27 éves finn versenyző.

Csapattársa, a cseh Jan Kopecky a tavalyi IRC bajnok mögött, kilencedikként rajtolhat majd el május 7-én.

Újra Európában
Belgiumban debütál a Proton
Tesztelt Meeke

Lara