Félgőzzel

Április 29.
Ismeretlen utakon versenyzett és ért célba Stepán Árpád és Lovay Miklós a 16. Alfa-Ker Miskolc Rallyn.

Stepán Árpád: Még nem versenyeztünk ezeken a pályákon. A pályabejáráson megállapítottuk, hogy ezek a néhol lobogós, néhol pedig technikás gyorsok szenzációsak! Lovay Miki munkája iránti elkötelezettsége miatt Pál Kornéllal vágtunk neki a versenynek. Kornéllal többször mentünk már együtt, a hangulat nagyszerűnek ígérkezett, az idő is jó volt, szóval minden adott volt ahhoz, hogy egy eredményes futamot tudjunk magunk mögött. Megpróbáltunk lehetőségeinkhez képest maximálisan felkészülni, az autó rendszerint az utolsó pillanatban szokott elkészülni, most egy héttel a viadal előtt már felkészítve várta a bevetést. Talán ez volt a baj.

A verseny előtt tudtunk autózni egy pár kilométert, mindent rendben volt egészen az első gyors rajtjáig. Ahogy Egerben is, most is hirtelen két hengeressé vált a gép. Megbeszéltük, hogy megyünk tovább lendületből és elmegyünk a szervizig. A második gyors első lejtőjén akkora lendületet sikerült venni, hogy szereztünk egy defektet, amit ott helyben ki is cseréltünk.

A szervizig már kb. 5 és fél perc hátrányunk volt, de nem keseredtünk el, - "akkor megyünk tét nélkül a nézők illetve a saját magunk szórakoztatása céljából”- Többé-kevésbé sikerült is... Forogtunk, árkot jártunk, még egy defekt stb..

Összességében két gyorsot tudtunk menni "problémamentesen”, de azokat nagyon élveztük! Köszönjük: a bíztatást a szurkolóknak és a segítséget a szervizben mindenkinek.

Gratulálunk az összes célba érkezőnek, és külön Balla Tamáséknak!

Köszönet a támogatóinknak: Diószegi és Társa Kft., Pilsner Bt., B-Trans Bt., Hotel DAM Fonyódliget, Kori Gumi, Banelli Dekor, Somogyi Lajos, Shadows Mrt., Korda Racing

Stepán Árpád - Pál Kornél