Újra Európában

Április 29.
Negyvenkilenc nevező jelezte részvételét az IRC következő futamára, mely az Azori-szigeteken kerül lebonyolításra.


Fotó: Ralis Online

A május 7-9. közötti versenyen, mely a sorozat negyedik állomása lesz, tizenkét S2000-es autó fog elrajtolni - többek között Freddy Loix is, aki három forduló után vezeti a sorozat pontállását.

Az esemény helyszínére a Skoda is ellátogat, két gyári pilótájával Juho Hanninennel és Jan Kopecky-vel. A márka szereplése a sorozatban másodszorra valósulhat meg idén. A csehek mellett az olaszok sem tétlenkednek, és még eddig nem alkalmazott beállításokkal vesznek majd részt - a gyári Grande Puntok sofőrjei: Giandomenico Basso és Anton Alen.

A Peugeot képviselteti legnagyobb számban márkáját, hiszen hat nevezője van: Freedy Loix, Bruno Magalhaes, Kris Meeke, Vitor Pascoal, Nicolas Vouilloz és a sorozat újonca, Conrad Rautenbach. A csapat nagy reményeket fűz a 2008-as bajnok, Vouilloz mellett Magalhaes-hez is, aki az elmúlt évben megnyerte az Azori futamot.

Volkswagen színeiben Julien Maurin fog feltűnni, míg egy visszatérő, Manuel Villa a kétkerekesek között bizonyíthat egy Fiat Punto S1600-ossal.

Az esemény május 7-én egy szuperspeciállal veszi kezdetét, összesen 18 gyorsasági szakasz, és pontosan 229.86 kilométer teljesítése vár a versenyzőkre.

Belgiumban debütál a Proton
Tesztelt Meeke
Betti idei éve

Lara